FLIXBUS PODRŽAVA KULTURU I UMJETNOST: PUTOVANJA I MUZEJI SE VOLE

Kažu da su muzeji mjesta gdje se vrijeme transformiralo u prostor, a promatranje zaustavljenog vremena i pogleda prema prošlosti te onom gdje smo bili i gdje smo sada može biti prilično uzbudljivo. Uđemo li u muzej, povućemo li se par koraka unazad i prepustimo se tihom promatranju, možda nam se otvore neki novi vidici ili nam se razjasne i poslože neke stare sumnje. Posjeta muzeju može višestruko djelovati na naše živote i možda probuditi zahvalnost za ono gdje smo sada.

U bogatoj ponudi od 160 hrvatskih općih, umjetničkih, tehničkih, arheoloških, povijesnih, etnografskih, prirodoslovnih i drugih tipova muzeja teško je odlučiti se kojem muzeju posvetiti nešto više vremena. U svakom slučaju, ne može se pogriješiti ni s jednim izborom što je potvrdilo i gotovo 5,5 milijuna što stranih što domaćih ljubitelja muzejskih postava i izložbi. 

Kako bi iskoristili najviše od hrvatske kulturne baštine, FlixBus te desetak muzeja Zagreba i Splita omogućili su projektom Flix & Art posebne pogodnosti na ulaznice ili suvenirnice te popuste na sljedeće putovanje FlixBusom. Stoga u slučaju jednodnevnog ili vikend posjeta Zagrebu ili Splitu, ljubitelji putovanja i istraživanja mogu uživati u jedinstvenim i različitim iskustvima ponude stalnih postava i drugih izložbi odabranih muzeja i galerija.

FlixBus popusti na sljedeće putovanje mogu se pronaći u Tehničkom muzeju Nikola Tesla, Hrvatskom muzeju naivne umjetnosti, Muzeju suvremene umjetnosti Zagreb, Muzeju Mimara, Muzeju Mamurluka, Muzeju za umjetnost i obrt, Hrvatskom školskom muzeju, Muzeju Ivana Meštroviča, Museum of Senses i Hrvatskom pomorskom muzeju Split.

Osim toga, kreiranu Flix & Art knjižica s popisom svih muzejskih pogodnosti i uputama o dobivanju istih može preuzeti 15. veljače kod prepoznatljivih FlixBus promotora koji će se kretati centralnim trgovima u pet hrvatskih gradova: Zagreb, Split, Zadar, Rijeka i Varaždin.