POČINJE PROLJETNA FILMSKA ŠKOLA KINOKLUBA ZAGREB

Prva ovogodišnja Filmska škola Kinokluba Zagreb počet će uvodnim predavanjem u utorak, 11. veljače 2020. u 19 sati, u kino dvorani Kinokluba Zagreb na adresi Trg žrtava fašizma 14. Predavači će sve zainteresirane upoznati s programom i rasporedom Filmske škole.

Filmska škola Kinokluba Zagreb početnička je radionica pisanja scenarija, režije, snimanja i montaže. Polaznici se upoznaju s osnovama filmskog jezika i gramatike, praktično prolaze osnove svjetla i snimanja, a svaki polaznik imat će priliku razviti vlastitu filmsku ideju u scenarij. Rezultat svake škole su kratki filmovi snimljeni u filmskim ekipama formiranima na školi i mentoriranim od strane predavača.

Redateljica Lana Kosovac predaje pisanje scenarija i osnove režije, snimanje i rasvjetu predaje akademski snimatelj Luka Matić, a montažu filmova mentorira montažerka Urša Vlahušić. Polaznike snimanju zvuka podučava montažer i dizajner zvuka Dino Ljuban.

Položeni ispit na kraju škole omogućuje polaznicima učlanjenje u Kinoklub Zagreb članovima Kinokluba Zagreb. Svi članovi KKZ-a imaju pravo neograničeno i slobodno koristiti filmsku opremu, prostor i montažu kluba. Također, sve ostale napredne radionice KKZ–a besplatne su za sve članove! Naš cilj je motivirati i pružiti resurse budućim filmskim amaterima kako bi se nesmetano bavili filmom van ograničenja financijskih i institucionalnih struktura.

Kinoklub Zagreb je udruga osnovana 1928. godine kao Kino sekcija Foto kluba Zagreb, što ga čini najstarijim amaterskim kinoklubom u jugoistočnoj Europi. Danas se Kinoklub Zagreb izdvaja kao najproduktivnija producentska kuća kratkometražnog filma u Hrvatskoj s brojkom od stotinjak kratkih filmova godišnje. Članovi KKZ-a vode se idealima slobodnog pristupa bavljenju filmom i apsolutne autorske slobode.

CIJENA i TERMINI ODRŽAVANJA

Cijena Filmske škole iznosi 800,00 kuna što je zapravo jednokratna (doživotna!) članarina u Kinoklubu Zagreb. Predavanja se odvijaju utorkom i četvrtkom u večernjim satima, a škola traje dva i pol mjeseca.

PRIJAVE

Prijave za pohađanje škole primaju se do 07. veljače u ponoć na filmskaskola@kkz.hr