BORNSTEIN WINE U SURADNJI S HRVATSKIM VINARIMA: 18.06. U GOSTE DOLAZI ŠEMBER VINARIJA

Najstariju vinoteku u Hrvatskoj osnovala je obitelj Borošić 1990. godine. Novi vlasnici Ivan i Doris Srpek prenamijenili su dio objekta 2015. godine u Wine bar, a nakon epidemije Covid 19 i potresa, nedavno su otvorili svoja vrata.  Bornstein ove godine slavi 30 godina postojanja, a planove za veliku proslavu koja je počela već prošle godine, obilježit će kasnije od planiranog. Bez obzira na pomicanje proslave, Bornstein wine bar i shop krenuo je sa serijom gostovanja renomiranih hrvatskih vinara te ovaj četvrtak 18.06. 2020. ugošćuje Šember vinariju.

PJENUŠCI POSTAJU SVE POPULARNIJI

Za popularizaciju pjenušaca na našim prostorima u posljednjih nekoliko godina, Bornstein vjeruje da su najzaslužniji vinari s Plešivice, obitelj Tomac, obitelj Šember te odnedavno i Korak vinarija. Šemberovi su prvi pjenušac plasirali na tržište 1997. godine kada su napunili prvih 300 boca i stekli veliku popularnost pjenušcima Šember Brut te Šember Brut Rosé. Svi su njihovi pjenušci rađeni tradicionalnom metodom vrenja u boci i odležavaju na kvascima minimalno dvije godine, a plan im je ići i na duže razdoblje.

Ovisno o berbi, proizvode otprilike 35–40 tisuća boca. Na ovotjednoj večeri, u četvrtak 18.06. obitelj Šember predstavit će svojih šest vina koji će biti sljubljeni s novim meniom nastalim u suradnji s Gourmet Experience Croatia. Novi dnevni meni sastoji se od raznih mesnih i sirnih plata, četiri vrste raznih sendviča i pašteta s namirnicama lokalnih OPG-a. Za sve veće evente Bornstein najavljuje suradnju s chefom Kristijanom Misiračem.

 

Večera Vinarije Šember: 18.06. 2020.

Rezervacije i info: bornstein@bornstein.hr

Kontakt telefon: 01/4812-361

Cijena po osobi: 250 kuna