VEČERA U WINE BARU BORNSTEIN: 10.09. DOĐITE NA DEGUSTACIJU VRHUNSKIH VINA BELJE

Vina belje

Wine bar i vinoteka Bornstein 2020. godine slavi 30 godina postojanja. Naša najstarija vinoteka i vinski hram kako ih mnogi oslovljavaju, ove godine je trebala organizirati veliku proslavu kako bi obilježila svoj rođendan. No epidemija i potresi planove su malo odgodili te je Bornstein ove godine organizirao nekolicinu vinskih večeri.

U četvrtak, 10.09. nastavlja uspješan niz s našom najvećom i najmodernijom hrvatskom vinarijom impresivne arhive koja je prva osvojila zlato na Decanterovom ocjenjivanju. Belje je naš najveći hrvatski proizvođač grožđa sa 650 hektara vlastitih vinograda koji su smješteni na području hrvatskoga Podunavlja, vinogorja Baranja.

UPOZNAJTE VINARIJU BELJE

Vinarija Belje, izgrađena je 2011. godine, smještena u srcu vinograda, što omogućava najvišu kvalitetu vina budući da proizvodnja vina počinje nekoliko minuta nakon što je grožđe ubrano.

Podrum star gotovo 500 godina, danas je najveći i najimpozantniji vinski podrum u cijeloj regiji, a u njemu, na dvije etaže, u drvenim bačvama odležavaju Premium i Goldberg vina. Graševina je najznačajnija vinska sorta Vina Belje čija je iznimna kvaliteta vezana uz specifičnost baranjskog terroira i posebne brige o vinogradima.

Od ostalih sorti uzgajaju se Chardonnay, Merlot, Cabernet sauvignon, Frankovka i Pinot crni koji uz Graševinu redovno osvajaju zlatne medalje na prestižnim vinskim ocjenjivanjima. Gošća večeri je enologinja Marijana Nedoklan. Ova impresivna večera, nastavak je niza večeri koje je organizirao Bornstein započevši godinu s velikanom vinske scene Enjingijem te plešivičkom vinarijom Šember.

belje vinarija

VINSKA VEČERA: BORNSTEIN WINE & BELJE VINARIJA

Bornstein Wine Bar, Kaptol 19

Datum: 10. 09. 2020 od 19 sati

Rezervacije:  bornstein@bornstein.hr ili 01/4812-361

Cijena: 350,00 kn

Popis vina:

1. Graševina vrhunska 2019.
2. Graševina arhiva 2006.
3. Graševina arhiva 1989
4. Goldberg Chardonnay arhiva 2006
5. Frankovka Goldberg 2012..
6. Cabernet sauvignon 2009.