NAPOKON U HRVATSKOJ: POPULARNI SPOTIFY DOSTUPAN NA 12 NOVIH TRŽIŠTA

Poznati švedski servis za streaming glazbe Spotify, od 15. srpnja je službeno dostupan u Hrvatskoj. Malo je reći, dugo smo ga čekali, jer ovaj planetarno popularni glazbeni servis postoji još 0d 2006. godine, a s radom je počeo 2008.  Danas ima 286 milijuna korisnika iz cijelog svijeta, a osim u Hrvatskoj, Spotify je od sada dostupan i u Sloveniji, Srbiji, Albaniji, Bosni i Hercegovini, Kosovu,  Crnoj Gori, Sjevernoj Makedoniji, Moldaviji, Kazahstanu, Bjelorusiji i Rusiji.

Ljubiteljima glazbe na raspolaganju je više od 50 milijuna pjesama, milijun podcasta i preko 4 milijarde playlista. Dostupni svi glazbeni žanrovi, a prema navika slušanja i formiranih playlista Spotify će za vas predlagati Discover Weekly playliste na kojima ćete uvijek otkriti nekog novog glazbenika ili dobru pjesmu.

BESPLATNA ILI PREMIUM VERZIJA?

Spotify ima dvije mogućnosti korištenja, a to je besplatna i premium. Jedina razlika je što premium dolazi bez ograničenja, odnosno reklama i bolje kvalitete zvuka, no ako počinjete koristiti ovaj glazbeni servis, besplatna verzija će vam biti više nego dovoljna. Kod pretplate možete odabrati tri kombinacije: individual, duo i family. Cijene se kreću od 5,99 eura mjesečno za jednog korisnika do 9,99 eura za 6 članova iste obitelji. Sve pogodnosti i razlike u pretplatama možete pogledati i usporediti na njihovoj službenoj stranici.

Za besplatnu verziju, jedino trebate kreirati korisnički račun putem maila i uživanje u glazbi može početi. Predlažemo da odmah instalirate i desktop i mobilnu aplikaciju kako bi svugdje mogli uživati u svojim playlistama. Ograničeni ste u preskakanju pjesama, pa tako opciju shuffle možete koristiti do šest puta u sat vremena, a download opcija je moguća jedino u premium verziji. Svaki dan vas čeka i Daily mix, playlista od šest pjesama koje su kombinacija glazbenih stilova koje volite uz prijedloge novih pjesama.

SPOTIFY ZA KREATIVCE I UMJETNIKE

Osim slušanja glazbe, Spotify je i platforma za sve popularnije podcaste koje možete slušati gdje god se nalazili. Umjetnici, kreativci, poduzetnici i svi koji žele nešto podjeliti s publikom imaju opciju za Spotify Podcastere. Prednost je što možete pratiti statistike, pa prema tome i prilagođivati ili mijenjati svoj sadržaj. Imate pregled tko su vaši slušatelji, koje podcaste najviše vole, ali i uvid u njihov glazbeni ukus.

BTW MUSIC SVAKI MJESEC

Kreirali smo Spotify profil na kojem ćemo svaki mjesec dijeliti BTW MUSIC; od filmske glazbe do playlista inspiriranih putovanjima. Na profilu ćemo se povezati s drugim glazbenicima među našim pratiteljima, kako bi mogli istraživati novu glazbu i kreirati različite playliste. Imate Spotify ili ga želite isprobati? Pridružite nam se i pratite BTW Magazine na Spotifyu ili direktno preko naše web stranice.

 

Foto: © Unsplash/Screenshot