NOVA BESPLATNA RADIONICA KINOKLUBA ZAGREB: FILMSKA KRITIKA I ANALIZA

Kinoklub Zagreb organizira novu besplatnu radionicu filmske kritike i analize.  Cilj dvomjesečne radionice je osposobiti polaznike za pisanje kraćih filmskih kritika te im ponuditi korisne alate za filmsku analizu. Polaznici će tradicionalno činiti žiri kritike na Gledalištu Kinokluba Zagreb, a najbolji radovi nastali na radionici bit će objavljeni na stranicama Kinokluba Zagreb.

Prijave za radionicu otvorene su do nedjelje, 04. listopada 2020. Za prijavu valja poslati tekst o nekom od filmova s ovogodišnjeg festivalskog ili kinorepertoara. Tekst mora imati približno 2000 znakova uključujući razmake (tolerira se plus/minus 300 znakova), a na osnovu poslanih radova vršit će se selekcija odnosno odabrati šest do sedam polaznika radionice.

Radionica će se odvijati kroz ukupno deset dvosatnih sesija jednom tjedno u listopadu i studenom 2020. u prostorijama Kinokluba Zagreb, Trg žrtava fašizma 14 ili na online platformi zoom.

Rad će se paralelno odvijati na dva plana – pisanje vlastitih tekstova te analiza filmskih kritika profesionalaca. Polaznici će biti dužni za vrijeme trajanja radionice usavršiti tekst s kojim su primljeni te napisati još jedan tekst iste dužine te jedan duži tekst.

Voditeljica radionice je Višnja Vukašinović Pentić, a suvoditelj Dario Dević. Prijave se šalju putem elektroničke pošte na adresu: visnja.pentic@gmail.com

Za više informacija slobodno se obratite na adresu elektroničke pošte promocija@kkz.hr ili broj mobitela 091 3386423 (Dražen).