NOVO IME NA DOMAĆOJ MODNOJ SCENI: MATE PIRIJA PREDSTAVLJA PRVU KOLEKCIJU ‘LIMPIDITY’ FW21

mate pirija, moda, muška moda

Muškarci su se oduvijek voljeli lijepo odienuti: od smokinga koje su kombinirali s različitim prslucima do nezaobilaznih modnih dodataka poput dvobojnih cipela, šalova i kapa. Iako se moda kroz godine mijenjala, kolekcije za muškarce nisu prestale privlačiti pažnju. To potvrđuje i novi kreativac na domaćoj modnoj sceni, Mate Pirija.

mate pirija

Da moda nije rezervirana isključivo za žene, dokazuju unisex komadi kolekcije ‘Limidity’ FW21. Inspiraciju za svoje prvo modno predstavljanje dizajner je pronašao idealiziranjem renesanse. Zaljubljio se u raskošnost i sklad koji posjeduju odjevni predmeti iz tog atraktivnog povijesnog razdoblja. 

Kolekcija je akromatska, sastavljena od klasičnih krojeva s izričitim naglaskom na detalje poput plisea te kombiniranju različitih debljina i tekstura materijala, kod čijeg je odabira Mate Pirija težio birati isključivo prirodne materijale (pamuk, svila, vuna, mercerizirani pamuk). Modne atribute renesanse moderacijom je provlačio kroz kolekciju, pridržavajući se simetrije i harmonije. 

Ovaj mladi i ambiciozni Šibenčanin, od rane mladosti ima interes za modu i znao je da će svoj profesionalni put pronaći upravo u modnoj industriji. Kao logičan slijed događaja bilo je i pokretanje vlastitog brenda, a 22-godišnji dizajner u svom radu uvijek nastoji odmicati od trendova. Teži bezvremenskim vrijednostima suštog dizajna i dugoročnosti odjevnih komada, a u svoje prêt-à-porte komade trudi se unijeti dašak haute couture mode. 

Također, valja napomenuti kako je cijeli tijek nastanka kolekcije, od skica preko konstrukcije i izrade odjevnog predmeta, stručno odrađen od strane samog dizajnera. Modnu priču koju potpisuje Mate Pirije možete pratiti na Instagramu @matepirijaofficial

 

Photo : Denis Butorac 

MUA/HAIR : Kristina Atletić 

Model: Luka Mamić 

Production: Profokus  

Set assistent: Jelena Vrhovec