8 SAVJETA ZA MIRAN I OSNAŽUJUĆ ZIMSKI SAN

Stres, tjeskoba, depresija, ali i mnogi vanjski utjecaji bitno utječu na kvalitetu našeg sna i mogu uzrokovati probleme sa spavanjem. Dobra vijest je da ih riješiti možete jednostavnim, malim promjenama u navikama, a nesanicu otjerati na prirodan način, bez straha od nuspojava. Pročitajte savjete Bio&Bio tima i naspavajte se.

1) Smanjite unos šećera, kofeina i alkohola, a tešku masnu hranu zamijenite laganim, toplim obrocima koji nam ionako gode u hladnijim mjesecima.

2) U svoj jelovnik ubacite namirnice koje pomažu u proizvodnji melatonina poput badema, oraha, sjemenki, kelja, kukuruza, zobenih pahuljica i višanja – ako nemate svježe, poslužit će i čisti, organski sok od višnje.

3) Birajte provjereno sigurne dodatke prehrani koji na prirodan način pripremaju tijelo za miran san tijekom cijele noći. Sleep ON sadrži kombinaciju melatonina, L-Triptofana i vitamina B1, B2, B6 te B12 koja će omogućiti da se opustite, brže utonete u san i pomoći vam ako se često budite tijekom noći.

4) Riješite se stresa uz pomoć snažnog prirodnog adaptogena. Ashwagandha pomaže tijelu da se prilagodi različitim emocionalnim i fizičkim stresorima te pomaže u održavanju otpornosti organizma na stres. Pronaći je možete u obliku praha ili praktičnih, vegetabilnih kapsula.

5) Krećite se! Ne morate se iscrpljivati intenzivnim vježbama. Prošećite na svježem zraku, ili pomozite mišićima da se opuste uz lagane vježbe istezanja.

6) Isprobajte recept za umirujući napitak s organskom tinkturom valerijane. Ova moćna biljka posebno je poznata kao pomagač kod nesanice izazvane nervozom i tjeskobom.

7) Prije spavanja izbjegavajte mobitel, gledanje televizije ili surfanje internetom. Umjesto toga relaksirajte se uz dobru knjigu koja će vas odvratiti od briga i bujice misli koje vam otežavaju da zaspite.

8) Osmislite svoj mali aromaterapijski ritual prije spavanja. Ispunite prostoriju opuštajućim mirisima lavande, počastite se masažom stopala s Primaverinim balzamom za bolji san.

 

Izvor: Bio & Bio

Foto: © Pexels