SLATKI USKRS: RECEPT ZA PRHKE KEKSE SA KREM SIROM

Ako vam nedostaje zabavna aktivnost u kojoj bi mogla uživati cijela obitelj, pripremili smo jednostavan recept za uskršnje keksiće. Prhki, slatki i šareni, baš kao i blagdani koji su pred nama. Ne morate biti profesionalni pekar ili vrhunski dekorater da biste napravili ove kolačiće – samo pratite upute i uživajte u pripremi.

SASTOJCI:

225 g omekšalog maslaca
85 g krem sira
130 g šećera
1 veliki žumanjak, sobne temperature
1/2 žličice ekstrakta vanilije
1/4 žličice ekstrakta badema
300 -350 g glatkog brašna
1/2 žličice soli
1/4 žličice sode bikarbone

-tonirana glazura ili obojeni šećer

PRIPREMA:

U jednoj posudi pomiješajte omekšali maslac, krem sir i šećer. Izmiksajte žumanjak i ekstrakte i dodajte u prvu posudu. U drugoj pomiješajte suhe sastojke: brašno, sol i sodu bikarbonu te postupno dodajte kremastoj smjesi. Pokrijte posudu plastičnom folijom i stavite u hladnjak na 3 sata.

Zagrijte pećnicu na 190 ° C. Na blago pobrašnjenoj površini razvaljajte tijesto na debljinu oko 1 cm. Izrežite različite oblike rezačem za kekse koji ste prethodno stavili u brašno. U protvan stavite papir za pečenje i poslažite keksiće. Pecite dok rubovi ne počnu dobivati boju, 8-10 minuta. Ohladite 2 minute prije vađenja na rešetke. Ukrasite po želji toniranom glazurom ili obojenim šećerom.

uskrs, keksi, recepti, uskršnji keksi, uskršnji recepti,

 

Foto: © Unsplash