BUDUĆNOST NA DVA KOTAČA: PRIJENOSNI UREĐAJ KOJI SVAKI BICIKL PRETVARA U E-BIKE

clip, e-bike, električni bicikl,

Bicikliranje je kompletan trening koji naše tijelo održava aktivnim. Osim što stvara zdrave načine života i pomaže oblikovati tijelo, pozitivno utječe i na mentalne funkcije. Bicikl  je i jedno od najboljih prijevoznih sredstava, osobito u gradovima.

No što ako se radi o velikoj kilometraži koju svakodnevno moramo prijeći, zbog udaljenosti posla od kuće i slično?  Pedaliranje nas može itetkako umoriti, zbog toga su električni bicikli sve popularnija opcija za takve slučajeve, jer ulažemo manje truda u okretanje pedala uz pomoć motora koji radi za nas.

Nedostatak je to što su električni bicikli poprilično skupi, a trenutne cijene na našem tržištu kreću se od 8.000 do 20.000 kuna. Svjesni ove rastuće potrebe, startup CLIP sa sjedištem u Brooklynu predstavio je e-bike CLIP 2019. godine. Radi se o jednostavnom uređaju koji se može spojiti na bilo koji konvencionalni bicikl, odmah ga pretvarajući u električni bicikl.

Postavljanje je jednostavno i ne zahtijeva nikakve posebne alate. Ovaj inovativni dizajn uključuje elektromotor snage 450 W koji napaja baterija kapaciteta 144 Wh. Osim toga, baterija uređaja može se u potpunosti napuniti za 40 minuta, tako da je uvijek spreman za rad. Možete ga svugdje nositi sa sobom jer teži samo 3 kilograma i stane u svaki ruksak. Cijena je 399 $, a trenutno je dostupan za narudžu samo na području SAD-a. Kako interes za projekt raste, vjerujemo kako će vrlo brzo stići u Europu. Više o CLIP uređaju pročitajte na službenoj stranici.

 

 

Foto: © CLIP