OVO SU NAJPOŽELJNIJE DESTINACIJE NA SVIJETU

Omiljena destinacija svjetskih putnika je Pariz. Grad svjetlosti i ljubavi nagrađen je Travelers’ ChoiceTM nagradom koje svake godine dodjeljuje TripAdvisor, web stranica za planiranje putovanja i rezervacije. London i Rim su na drugom i trećem mjestu.

Dobitnici nagrada odabrani su pomoću algoritma koji uzima u obzir količinu i kvalitetu komentara, klasifikaciju hotela, restorana i zanimljivih mjesta  širom svijeta, prikupljenih u razdoblju od 12 mjeseci. U odredištima Travelers ‘ChoiceTM, TripAdvisor je dodijelio ukupno 402 odredišta iz cijelog svijeta u različitim popisima podijeljenima po regijama.

Osim navedenih destinacija, putnici pokazuju veliki interes prema španjolskim gradovima. Barcelona se nalazi među najpoželjnijim svjetskim destinacijama kada je u pitanju putovanje, zauzimajući šestu poziciju širom svijeta. S druge strane, Mallorca i Tenerife ističu se među najpoželjnijim europskim odredištima za odmor na  9. i 14. mjestu na popisu Travelers ChoiceTM Destinacija Europe. Ljubitelji putovanja sigurno već planiraju popis destinacija za 2018. godinu, a u tome im može pomoći lista najboljih svjetskih odredišta prema Trip Advisoru.

TOP SVJETSKE DESTINACIJE 2018: 

Pariz, Francuska

London, Ujedinjeno Kraljevstvo

Rim, Italija

Bali, Indonezija

Kreta, Grčka

Barcelona, Španjolska

Prag, Češka

Marakeš, Maroko

Istanbul, Turska

New York, Sjedinjene Američke Države

Phuket, Tajland

Hanoi, Viernam

Siem Reap, Kambodža

Jamajka, Karibi

Playa del Carmen, Meksiko

Ostavi komentar