DIVLJE I PREDIVNE: SKRIVENE JADRANSKE PLAŽE NA KOJIMA ĆETE UŽIVATI

jadran, plaže, ljeto,

Hrvatska obala je poznata po predivnim plažama i uvalama.  I dok su neke, poput primjerice splitskih Bačvica, Crnog mola u Crikvenici ili Bijece u Medulinu redovito prepune turistima, postoje i one koje su izolirane, do kojih se teže dolazi ili su jednostavno imale tu sreću da ih je do sada malo ljudi pronašlo i zainteresiralo se za njih.  Predlažemo da ovo ljeto otkrijete nekoliko zanimljivih, manje poznatih lokacija.

UVALA PORAT NA SUSKU 

Radi se o uvali na našem najsjevernijem otoku Susku u kojoj ima nekoliko plaža, od onih na kojima je mekani mulj pa do onih na kojima su obluci. Mnogo ugodnija je ona s muljem, a zapravo je dno mora cijele uvale prekriveno upravo njime. Do uvale se može doći čamcem, a ako idete pješke od centra mjesta trebat će vam oko sat vremena hoda (ne zaboravite na prikladnu obuću). Inače, Susak je pravi raj za sve one koji vole robinzonski stil ljetovanja, a dovoljno je reći kako na cijelom otoku nema automobila te su glavno prijevozno sredstvo tačke. Također, iz svih dijelova Uvale Porat pruža se pogled na nezaboravan zalazak sunca.  

Foto: © otok-susak.org

MALI BOK NA CRESU 

Da biste došli do ove plaže morat ćete se potruditi jer je okružena liticama, a zapravo je idealno mjesto za sve ljubitelje ronjenja. Plaža je malena, more kristalno čisto, a do plaže vodi jedino puteljak po veoma strmom terenu. Ipak, svi koji su posjetili ovu šljunčanu plažu kažu kako se trud itekako isplati jer imate sve što vam treba – divno more, hlad, sunce i nezaboravan pogled na prirodu. 

 

PLAŽA NUGAL U TUČEPIMA 

Smještena na Makarskoj rivijeri, dijelom je namijenjena nudistima, a do nje morate pješačiti oko pola sata i to kroz šumu, točnije kroz park Osejava, čime ćete dodatno probuditi sva osjetila. Skrivena, udaljena, prelijepa, ukratko se može opisati ovaj biser hrvatske obale.  

 

PLAŽA PASJAČA U KONAVLIMA 

Nastala je kada su se kopali tuneli za vrijeme Drugog svjetskog rata, a radnici bacali kamenje u more koje ga je usitnilo i napravilo nezaboravnu plažu. No, ona nestaje jer danas more raznosi taj pijesak. Do plaže se dolazi strmim stepenicama, a dijelom i kroz iskopane tunele. Visinska razlika je čak 200 metara pa nije za one slabijeg zdravlja.