POSJETITE MILANO- GRAD KOJI ODIŠE LJEPOTOM I MOĆI

Milano, glavni grad talijanske regije Lombardije stekao je status alfa globalnog grada svojim utjecajem u trgovini, industriji, bankarstvu, modi i kulturi. S arhitekturom koja oduzima dah, bogatom kulturnom i gastronomskom ponudom te shopping scenom koja će zadovoljiti i najzahtjevnije kupce, Milano je pravo bogatstvo Italije

ISTRAŽITE MILANSKE ZNAMENITOSTI 

Duomo je zasluženo najpoznatija milanska znamenitost. Ova katedrala oduzet će vam dah svojom veličinom, ali i impresivnom arhitekturom. Kada ju ugledate, vrlo brzo će vam biti jasno zašto je bilo potrebno približno šest stoljeća da se dovrši njena gradnja. Duomo je najveća crkva u Italiji te četvrta najveća u svijetu. Galleria Vittorio Emanuele II zasigurno je jedan od najglamuroznijih trgovačkih centara u svijetu. Ovu činjenicu opravdavaju velika staklena kupola, ukrašeni zidovi te podovi s prekrasnim mozaicima. U Galleriji možete pronaći neke od najpoznatijih talijanskih modnih kuća kao što su Gucci, Prada i Versace. 

Teatro alla Scala operna je kuća koju možete vidjeti u blizini Gallerije i Duoma. Iako skromnijeg vanjskog izgleda u odnosu na Duomo, Teatro se odlikuje vrlo bogatim interijerom. Za baletne predstave i opere uvijek se traži ulaznica više,ukoliko želite uloviti dobro mjesto potrebno je izdvojiti i do 100 eura. Castello Sforzesco još je jedna prekrasna građevina koju vrijedi posjetiti u Milanu. Pripadao je vladarskoj dinastiji Sforza. U njegovoj izgradnji sudjelovao je čak i Leonardo da Vinci. Danas se tamo nalazi nekoliko muzeja. U četvrti Brera osim uličica s mnoštvom kafića i restorančića,nalazi se i palača Palazzo Brera. U palači se nalazi najznačajnija zbirka slika u Italiji, a osim toga tu su smještene i umjetnička akademija te knjižnica.

SHOPPING SREDIŠTE ITALIJE

Budući da je Milano jedno od svjetskih središta mode, postoje brojne lokacije u gradu koje obiluju trgovinama kako high end tako i high street mode. Uz spomenutu Galleriju, tu je i ulica Via Monte Napoleone u kojoj se mogu pronaći trgovine najpoznatijih svjetskih dizajnera. Corso Vittorio Emanuele još je jedna shopping ulica, međutim ovdje se mogu pronaći cjenovno pristupačniji brendovi poput Zare i Pull & Beara.

GASTRONOMSKA PONUDA

Milano se može pohvaliti bogatom gastronomskom scenom, nudeći brojne specijalitete koji se mogu probati u dizajnerskim restoranima ili u malim, tradicionalnim konobama. Poznati specijaliteti su risotto alla milanese (rižoto sa šafranom) i Cotoletta alla milanese (teleći kotlet). Neizbježna je naravno i pizza koju Talijani pripremaju s debelim tijestom koje se topi u ustima i domaćim umakom od rajčice. Od slastica svakako treba probati cannole koji izvorno potječu sa Sicilije i talijanski sladoled gelato. Odlučite li se posjetiti ovu čarobnu destinaciju, Milano će vam svojim šarmom svakako to iskustvo učiniti jednim od najboljih.

 

Foto: © Pixabay