NAJLJEPŠI SVJETSKI PROZORI KROZ OBJEKTIV PORTUGALSKOG FOTOGRAFA

Prozori, kuće i fasade predstavljaju pogled u kulturu, običaje i jedinstveni prikaz arhitekture. Kad putujemo, naše oko bilježi sve što se razlikuje od onoga što viđamo u svojoj svakodnevici. Tada arhitektonske različitosti najviše dolaze do izražaja, a njihova ljepota nerijetko nas fascinira.

Prozori Portugala. Foto: © André Vicente Gonçalves

Promatranjem fotografija arhitekture, gotovo da bi mogli prepoznati gradove samo po njegovim vratima i prozorima. Istraživanje gradova i fotografiranje zanimljivih prozora, privuklo je portugalskog fotografa André Vicente Gonçalveskoji je znatiželju pretvorio u profesiju.

Prozori Barcelone. Foto: © André Vicente Gonçalves

U projektu “Windows of the World” predstavio je seriju fotografija iz svake zemlje i grada koji je obišao, nakon čega je stvarao kolažne kompozicije i grupirao ih u jednu cjelinu. Inspiraciju je pronašao u paleti boja, tradiciji i najvažnijim obilježjima građevine. Od samog početka projekta, privukao je pažnju medija diljem svijeta koji s interesom predstavljaju njegov talent i prate buduća putovanja.

Prozori Engleske. Foto: © André Vicente Gonçalves

Njegove fotografije su melem za ljubitelje povijesti umjetnosti i arhitekture, kao i sve one koji se vole izgubiti među nepoznatim ulicama s fotoaparatom u ruci. Živopisne, estetski privlačne i zanimljive, kompozicije Andréa Vicentea Gonçalvesa dokazuju da se kreativnost krije u očima promatrača.

Prozori Londona. Foto: © André Vicente Gonçalves

Koristeći fotoaparat s teleobjektivom obišao je gradove širom svijeta u potrazi za najljepšim prozorima. Ovaj jedinstveni umjetnik spaja povijest, kulturu i umjetnost istražujući arhitekturu zemalja poput Engleske, Francuske, Nizozemske, Rumunjske, Španjolske i Portugala.

Prozori otoka Burano. Foto: © André Vicente Gonçalves

Cilj mu je fotografirati prozore svih zemalja svijeta, a do sada ih je zabilježio više od 4000. U budućnosti planira i izdati knjigu o prozorima svijeta, a što će zabilježiti u svojim sljedećim putovanjima pratite na službenoj web stranici, Instagramu i Facebooku.

Prozori Venecije. Foto: © André Vicente Gonçalves

Prati nas na ➡ Instagramu


Pročitaj još:

JEDAN PROZOR, FOTOGRAF I DUGIH 12 GODINA

BROCK ELBANK: PUT OKO SVIJETA KROZ LJEPOTU PJEGICA

ULIČNI UMJETNIK UDAHNUO ŽIVOT NAPUŠTENOJ MAROKANSKOJ CRKVI