INSTITUT YUNUS EMRE OBILJEŽAVA 1O GODINA RADA

Institut Yunus Emre započeo je s radom 2009. godine  i otvorio više od 58 kulturnih centara u inozemstvu. Osim tečaja turskoga jezika u kulturnim centrima, Institut surađuje s obrazovnim institucijama u raznim državama te podupire turkološke odsjeke i učenje turskoga jezika.

Cilj ovog projekta je predstavljati Tursku, turski jezik, povijest, kulturu i umjetnost te o njima pružiti svijetu informacije i dokumente na korištenje; pružiti mogućnost onima koji se žele obrazovati i naučiti turski jezik, kulturu i umjetnost, stvoriti prijateljstva te doprinijeti kulturnoj razmjeni između Turske i drugih država.

U 48 zemalja diljem svijeta, Institut Yunus Emre doprinosi prepoznatljivosti Turske na međunarodnom nivou pa Institut možete posjetiti u nekim od najpoznatijih svjetskih gradova poput Berlina, Madrida, Tokija, Londona, Pariza i Washingtona.

 

Kulturnoj interakciji i prijateljstvu između zemalja pridružila se i regija, pa je Yunus Emre Institut otvoren u Sarajevu, Mostaru, Fojnici, Podgorici, Zagrebu, Skoplju i Beogradu. 10 godina postojanja Yunus Emre Instituta u Bosni i Hercegovini obilježen je koncertom poznatog turskog glazbenika i kompozitora Ömera Faruka Tekbileka.

Zagreb će slavlje obilježiti danas, 11.prosinca. 2019. u Muzičkoj akademiji koncertom Turkijskih melodija u pratnji narodnih instrumenata Azerbejdžana, Kazahstana, Kirgistana i Turske. Koncert se održava u dvorani Blagoje Berse 11 s početkom u 18 sati. Hoş geldiniz! 

institut yunus emre

 

Prati nas na ➡ Instagramu Facebooku

Foto: © Yunus Emre Institut


Pročitaj još:

KOLIKO JEZIKA IMA NA SVIJETU?

‘NISAM ZNALA DA POSTOJI INTERES ZA TURSKIM JEZIKOM U EUROPI’

KOLIKO JE VREMENA POTREBNO DA BI SE SAVLADAO STRANI JEZIK?