DOČEKAJTE 2020. GODINU NA JEDNOJ OD OVIH DESTINACIJA

nova godina

Bliži se kraj godine, što znači da sigurno planirate kako i gdje dočekati 2020. godinu. Ako nemate ideju i još uvijek niste odlučili otputovati, imamo nekoliko prijedloga za vas. Ulazak u Novu godinu uvijek je pun novih nada, obećanja i želja da godina koja dolazi bude ona u kojoj ćete živjeti punim plućima i ispuniti važne životne ciljeve. Ako ste na popis za 2020. stavili putovanja, zašto već prvi dan Nove godine ne bi započeli u gradu u kojem još niste bili? Za nezaboravan doček 2020. izdvojili smo nekoliko zanimljivih aranžmana.

BEČ

U vrijeme adventa i dočeka Nove godine, glavni grad Austrije nudi posebnu, blagdansku atmosferu u kojoj možete uživati na kraju 2019-te. Provesti zadnji dan u godini u Beču doživljaj je koji ćete sigurno pamtiti. Šetnja čarobnim, bečkim ulicama, razgledavanje znamenitosti i zagrijavanje za doček uz ukusne zalogaje u dobrom društvu dan je koji će vas ispuniti brojnim ugodnim iznenađenjima. Ako je Beč na vašem popisu želja, krenite na put i uđite u 2020. godinu u željenom gradu. Polazak je 31.12. u 10 h iz Zagreba, a kako će izgledati vaš dan u Beču – pročitajte ovdje.

BUDVA

Srednjovjekovni grad na crnogorskom primorju, već je godinama jedna od najpopularnijih destinacija. Na putovanju od 29.12. do 01.01.2020, imat ćete priliku istražiti Budvu, Herceg Novi, Cetinje, Podgoricu, Skadarsko jezero, Kotor, Perast i uživati u predivnoj prirodi i brojnim znamenitostima. Doček Nove godine u Budvi na glavnom trgu garantira odličnu zabavu uz sjajnog glazbenika, Zdravka Čolića. 

BUDIMPEŠTA

Budimpešta se smatra jednim od najboljih svjetskih gradova za doček Nove godine. Sva mjesta u gradu usredotočena su na samo jedno- odličan provod posljednje noći u godini. Od zabava do velikih svečanih večera i  javnih okupljanja, veselje vlada u cijelom gradu. Provedite zadnji dan u godinu u Budimpešti i uđite u 2020. godinu uz ukusnu hranu, dobru glazbu i vatromet koji obasjava cijeli grad. Polazak na jednodnevni izlet je 31.12. u 9 sati, a sve informacije potražite na linku.

VENECIJA

Tijekom blagdana Venecija dostiže maksimum turističkih posjeta, a ulice, trgovi i izlozi u božićnim dekoracijama uvertira su u sjajnu zabavu koja vas čeka na Piazzi San Marco za doček Nove godine. Raznolikost posjetitelja koji dolaze sa svih kontinenata svijeta čini atmosferu još posebnijom nego inače, a u Veneciji možete uživati u od 31.12.2019 do 01.01.2020. uz posjet otocima Lagune.

VERONA 

Svake godine Verona dočekuje Novu godinu sjajnom zabavom koja se održava na Piazza Bra, u prostoru između amfiteatra i Palazza Barbierija gdje održava se velika predstava: koncerti uživo s poznatim talijanskim pjevačima, posebnim gostima i zabavom. U ponoć, nevjerojatni vatromet prosvjetljuje Arenu i prekrasan Piazza Bra. U obiteljskom putovanju s posjetom  Veroni i Gardalandu od 30.12.2019 do 01.01.2020. 

SARAJEVO

Sarajevo već godinama nudi odličan novogodišnji provod, a ove godine su se pobrinuli da uz odličnu gastro ponudu, organiziraju doček uz nastup Željka Joksimovića. Dobra atmosfera, glazba, hrana i ljubazni domaćini učinit će doček u Sarajevu nezaboravnim. Šetnja gradom prije samog dočeka od Careve Džamije preko Baščaršije do Narodnog kazališta i Latinske Ćuprije uljepšat će vam zadnji dan 2019. godine. Gradom se šire miris pita, bureka, dolmi, baklava i neizostavnih sarajevskih ćevapa i đubastija, koje svakako trebate probati. Ljubitelji piva mogu podjetiti Sarajevsku pivovaru koja proizvodi pivo od 1864. godine. Polazak na jednodnevni izlet u Sarajevu je 31.12. Više detalja pročitajte na linku.

Odlučite li se za neku od navedenih destinacija, kompletnu ponudu novogodišnjih putovanja i sve informacije možete pogledati na službenoj stranici putničke agencije Best Travel ili ih posjetiti na adresi Ilica 49 (galerija Obrtničke komore) u Zagrebu.  Novosti možete pratiti putem društvenih mreža Facebooka i Instagrama.

Foto: © Unsplash


Pročitaj još:

RUSKA VRATA EUROPE – SANKT PETERBURG

7 MJESTA KOJA U FRANCUSKOJ MORATE POSJETITI

POSJETITE MILANO- GRAD KOJI ODIŠE LJEPOTOM I MOĆI