CAYO DIZAJN – STOLICA KOJA ĆE SVAKI KUTAK PRETVORITI U MALU OAZU MIRA

Život u skladu s prirodom postaje sve popularniji trend, a njezin utjecaj izvor je inspiracije u različitim granama dizajna i umjetnosti. Dizajneri često koriste prirodu kao temelj svojih kreativnih i inovativnih ideja, a Cayo dizajn je savršeni primjer namještaja koji kombinira prirodu i funkcionalnost.

Brend iz Srbije iza kojeg stoji Nataša Poluga sa svojim kreativnim timom, dizajnirao je stolicu koja se odlično uklapa u svaki interijer i eksterijer. Razgovarali smo s Natašom o materijalima koji su korišteni u izradi stolice, dimenzijama, bojama, kao i o ideji  o pokretanju brenda koji je inspiriran prirodom.

“Inspiracija za pokretanje ovakvog brenda tinja u meni godinama. Završila sam srednju arhitektonsku školu i moja prva i najveća ljubav su arhitektura i dizajn interijera. Poslije godina provedenih u nekim potpuno drugačijim područjima, konačno se mogu potpuno posvetiti onome što najviše volim. Cayo dizajn  je odraz mog odnosa prema prirodi, ljepoti i originalnosti. Stolice su naš zaštitni znak, ali svakako planiramo još proizvoda u budućnosti. Brend će se razvijati u smjeru dizajna interijera i eksterijera. Mi smo dokaz da kad se spoje talenti, prijateljstvo i kvaliteta, uspjeh ne može izostati”, rekla je Nataša Poluga.

Stolice s Cayo dizajn potpisom inspirirane su prirodom i izrađene su isključivo od drveta. Napravljene su od smreke koja raste na obroncima planine Golije. Drvo je jako kvalitetno i pogodno za izradu namještaja, ali i glazbenih instrumenata kao što su violine i gitare.

“Naš tim čine dvije obitelji koje spaja prijateljstvo, kreativnost i ljubav prema prirodi. Naše stolice su rezultat kreativnosti, iskustva i znanja čovjeka koji od drveta pravi čarolije cijeli svoj život. On ih je napravio za uživanje s obitelji i prijateljima u nevjerojatnoj ljepoti prirode i planine Golije.

Stolice su 100 % prirodne po svim eko standardima i to ih odvaja od većine drugih. Vrlo važna karakteristika za naše stolice je lagano drvo (stolica je težine oko 7 kg), odlično podnose različite atmosferske promjene i pogodne su za vrtni namještaj. Premazi koje koristimo su potpuno ekološki i na vodenoj bazi. Rađene su ručno, a spojene metalnim vijcima za drvo bez ljepljenja”, ispričala je dizajnerica.

Stolica je napravljena u jednoj dimenziji i tri boje, no i kod samog odabira boja posvećeno je puno pažnje.  Za postizanje specijalnih efekata sjenčanja ili naglašavanja drvenih pora i rubova najčešće se koriste industrijski premazi koji nisu ekološki prihvatljivi. Cayo dizajn ništa ne prepušta slučaju, a inicijalna odluka odabira isključivo prirodnih materijala, ostala je vjerna i kod bojanja stolica.

“Sve što radimo mora prvenstveno zadovoljiti naše stroge kriterije kvalitete, pa smo iz tog razloga odlučili ponuditi boje natur, orah i zelena. U našem višegodišnjem iskustvu, ove boje su se pokazale kao najbolje. Dimenzije su: sjedište 60/40 cm, naslon je dužine 80 cm. Rasklopljena stolica zauzima prostor dužine oko 95 cm, širine 60 cm i visine oko 75 cm. Sklopljena je visine oko 115 cm, širina na najširem djelu je 60 cm, a debljina iz profila 15 cm”, objasnila je Nataša.

Zbog lakog sklapanja stolica se može po potrebi koristiti u različitim prostorijama i nije isključivo rezervirana za eksterijere. Vrtni namještaj se oduvijek odlično uklapao u interijere u kojima želite opušteni, boho stil uređenja inspiriran prirodnom. Multifunkcionalna Cayo stolica može pronaći mjesto u dnevnom boravku, spavaćoj sobi ili na balkonu, a dodavanjem dekorativnih predmeta poput jastuka i dekice, stvorit ćete pravi hygge kutak. Dijelite li svoj život s četveronožnim prijateljima, ova stolica će im sigurno biti najdraže mjesto za popodnevno odmaranje.

cayo dizajn

“Osim za eksterijere kojima je na prvom mjestu namijenjena, stolica se može uklopiti u svaku sobu po vašim potrebama. Izdvaja je originalan dizajn koji se odlično uklapa u skoro sve stilove uređenja, a pored toga je praktična zbog sklopivosti i male težine pa je idealna za male prostore. U kombinaciji s dekorativnim jastučićima vaš životni prostor dobiva potpuno novu dimenziju. Ideje možete potražiti na našem Instagram profilu, a uskoro i na web stranici”, ispričala je.

Cayo dizajn je brend koji tek počinje graditi svoju poziciju u svijetu domaćeg dizajna visokokvalitetnom izradom uz najviše ekološke standarde. Odabirom eko materijala u vašem okruženju, birate zdravlje i život u skladu s prirodom. Svaki dom treba imati mjesto u kojem ćete stvoriti svoj miran kutak za čitanje i slušanje glazbe, a Cayo dizajn nudi stolicu koja vam to može pružiti bez obzira na kvadraturu stana ili vanjskog prostora. Osim dizajna stolica, ovaj brend planira proširenje svoje ponude kroz savjetovanje za uređenje.

“Moji planovi su da se pozabavim savjetima za uređenje interijera i eksterijera jer to najviše volim. Bit će tu puno zanimljivog sadržaja nastalog iz osobnog iskustva, a u skladu s trendovima i potrebama većine ljudi koji su slični meni. Što se stolica tiče, spremamo Vam mnogo iznenađenja jer smo na pragu proljeća pa je vrijeme da sredite svoje vrtove, terase ili bazene. U planu su nam još neki komadi koji će se uklapati sa stolicama i jedva čekam da Vam sve pokažem. Pratite nas, sigurno ćete uživati”, najavila je Nataša.

Cayo dizajn stolice možete naručiti preko Facebooka i Instagrama, e-maila: cayodizajn@gmail.com a uskoro i putem web stranice www.cayodizajn.rs.

 

Foto: © Cayo dizajn


Pročitaj još:

INSPIRIRAJTE SE CVIJEĆEM & UREDITE SVOJ DOM IZ SNOVA

ENJOJ THE WOOD – 3D KARTA SVIJETA KOJA ĆE ULJEPŠATI INTERIJER SVAKOG PUTNIKA

MALA ŠKOLA DIZAJNA: SAVJETI ZA UREĐENJE INTERIJERA IZ ŽENSKE PERSPEKTIVE