MOJATI – MLADI HRVATSKI BREND KOJI PROMOVIRA KULTURNU BAŠTINU GRADA ZAGREBA

Dvije studentice koje se kriju iza brenda Mojati odlučile su vrijeme karantene provesti u stvaranju i dizajniranju novih modela narukvica. Potreseni Zagreb bio je veliko nadahnuće kreativkama Jelki Margariti Bogdanić i Iri Pećarević koje su nedavno predstavile svoju dizajnersku priču. Znajući da žele kreirati proizvod koji će biti hommage Zagrebu i zagrebačkom društvu, hommage svima onima koji su 22.03. bili pogođeni potresom, ali čija ujedinjenost nikada nije bila jača, nastala je narukvica s motivom Zagrebačke katedrale. Njena posebnost krije se u tornjevima koji su zarezani, stoga ih možete ili neometano nositi na narukvici, ili simbolično otkinuti, kao amajliju koja asocira na snagu, zajedništvo i nesebičnost.

mojati

Osim toga, oduševit će vas, ali i iznenaditi, pakiranje koje je osmišljeno za narukvicu. Unutar dva papira, koja su na rubovima zašivena, nalazi se brižno čuvana narukvica. Da biste došli do nje, potrudite se i rastrgajte šavove kako biste je oslobodili i udahnuli joj novi život. Ovime Mojati potiče svijest o simboličnosti i ljepoti koju svaka narukvica nosi. Nakon što je narukvica izvađena, udahnite život i samom pakiranju, budući da se na prednjoj strani nalazi ilustracija katedrale koju možete sačuvati za sebe, ili pokloniti nekome tko čuva posebno mjesta u vašem srcu.

mojati

“Zagrebačka katedrala jedan je od najvećih simbola grada Zagreba, a ovom narukvicom joj želimo poručiti – i dalje te jednako volimo. Neka nam ovo svima bude podsjetnik da se trebamo uzdići i rasti, zajedno s tornjevima naše katedrale. Jer Mojati nije samo narukvica, nego ljubav koja će se nasljeđivati generacijama”, rekle su dizajnerice Jelka Margarita i Ira.

mojati

Motiv katedrale dolazi u tri varijante – zlatnoj, srebrnoj i prozirnoj, a končić na kojemu se nalaze je prilagodljiv svakoj ruci. Ovaj simbol, u kombinaciji s licitarskim srcem, nikoga neće ostaviti ravnodušnim. Motiv katedrale uskoro će se naći i u proširenoj ponudi – privjescima te malim skulpturama.

Narukvice možete naručiti putem Instagrama i Facebooka, a u minimalnom roku bit će poslane na vašu adresu, ili beskontaktno dostavljene na području Zagreba.

 

 

Foto: © Mojati