MEDITERANAC JE DOVEO DOBAR RITAM I VESELJE U CENTAR ZAGREBA

ritam mediterana

Ritam Mediterana nije samo uplovio u Zagreb, već se i usidrio i to u centar grada na Strossmayerov trg. Festival boja, okusa, mirisa, glazbe i mediteranskih zemalja službeno je otvoren s diplomatskim predstavnicima zemalja partnera, a atmosfera na festivalu je bila vrlo vesela i ona koju možemo nazvati pravom mediteranskom.

Četvrti dan festivala započeo je opuštajućim zvukova cvrčaka i morskih valova, što je od početka dana davalo morski ugođaj, baš onakav na kakav smo navikli na Sredozemnom moru. Slike akademskog kipara Dejana Kljuna, koje su izložene na festivalskom prostoru, daju atmosferu vanjskog ateljea vrhunskog umjetnika, a hladni napitci iz  ugostiteljskih kućica pravi su pogodak za rashlađivanje vrućih ljetnih dana.

U 16 sati počeo je DJ set koji svakodnevno vodi DJ Mediterraneo, a njegova set lista savršeno je išla u prilog vremenu i posjetiteljima. Mladi umjetnici koji su dio festivala ‘Ritam Meditrana’ svakodnevno crtaju portrete na, a zainteresiranost posjetitelja za vlastiti portret svakodnevno raste. U 19 sati započele su dvije radionice: jedna pod vodstvom Eve Požar koja ples hula hopom proučava 13 godina, a preostala tri dana nasmijava, educira, zabavlja i animira svu znatiželjnu djecu i odrasle. Druga radionica je u rukama Varuna Fusion Belly Dance plesne skupine, a radionice obuhvaćaju osnove trbušnog plesa i radionicu trbušnog plesa sa sabljama.

Glazbena skupina „AL SiTAR TRIO“ koju čine Allan Michael Sitar, old school jazz glazbenik, pijanist i pjevač. Mladen Morača, vrsni bubnjar i Vjekoslav Crljen, koji vješto upravlja kontrabasom, od 21 sat su posjetitelje proveli svojim bogatim opusom najljepših francuskih šansona i evergrina. Ostatak ugodne i tople večeri, posjetitelji su uživali uz projekciju turskog filma „Sve su radosti moguće“.

Danas 09.07. 2020. očekuje vas još jedan ljetni dan na Mediterancu, tematski obilježen Španjolskom, pa ćete tako nakon radionica hula hopa i trbušnog plesa, uživati u španjolskoj glazbi i projekciji španjolskog filma „Sedam biljarskih stolova“.