NARANČA & ČOKOLADA: RECEPT ZA MIRISNE PALAČINKE KOJE NESTAJU U TRENU

Tople i mekane s ukusnim preljevima, palačinke su uvijek dobar izbor za brzinski desert. Mogu se servirati od doručka do večere, a u njima posebno uživaju djeca. Jednom kad se speku, možete ih preliti s medom, javorovim sirupom, čokoladom ili umakom po želji. Malo orašastih plodova ili bobičastog voća i uživanje može početi. Danas smo vam pripremili kombinaciju naranče i čokolade koja je uvijek dobrodošla.

SASTOJCI:

200 g brašna

250 ml mlijeka

1 paket praška za pecivo

1 žlica šećera

1 žličica soli

1 jaje

maslac ( 3 žlice)

narančina korica

ekstrakt naranče (par kapi)

bobičasto voće za ukrašavanje (po želji)

200 ml slatkog vrhnja

200 g čokolade za kuhanje

Priprema: Prvo napravite umak od čokolade. Zagrijte vrhnje za kuhanje, a kad provrije prelijte preko čokolade koju ste prethodno nasjeckali. Sve pomiješajte dok se čokolada ne otopi, a umak neka ostane na toplom jer uskoro stižu palačinke.

U posudi pomiješajte sve suhe sastojke: brašno, šećer, sol i prašaka za pecivo. U sredini napravite rupu, dodajte mlijeko, jaje, otopljeni maslac, par kapi ekstrakta naranče i ribanu koricu 1 naranče. Miješajte dok se svi sastojci ne povežu i ne dobijete gustu smjesu. Maslacem premažite tavu i pecite manje palačinke željene debljine. Poslažite palačinke jednu na drugu, prelijte umak i uživajte. Dobar tek!

 

Foto: © Unsplash


Pročitaj još:

BRZI DESERT U ČAŠICI: KREMA OD KAVE S OREO KEKSIMA

KREMASTA SLASTICA: RECEPT ZA KOLAČ KOJEM NE MOŽEMO ODOLJETI

NEKA DOM MIRIŠE NA JAGODE: PRIPREMITE TART S KREMOM OD JAGODA & LIMUNA