NEKA DOM MIRIŠE NA JAGODE: PRIPREMITE TART S KREMOM OD JAGODA & LIMUNA

Jagode su izvrstan izvor vitamina C i mangana, a sadrže i pristojnu količinu folata (vitamin B9) i kalija. Bogate su antioksidansima i imaju velike koristi za zdravlje srca. Sa sezonom jagoda, počinju i nove ideje  za ukusne slastice. Slastice od jagoda su posebno popularne među djecom koji uživaju u njihovom kiselo-slatkastom okusu. Danas smo vam pripremili kombinaciju limuna i jagoda, u kremastom tartu. Uživajte u proljetnim okusima.

SASTOJCI:

220 g brašna

100 g šećera u prahu

120 g šećera

350 g maslaca

300 g jagoda

6 listova želatine

sok i korica 2 naribana limuna

250 g suhog graha

4 jaja

sol

 

PRIPREMA:

Tijesto umijesite od brašna, šećera u prahu, maslaca i malo soli. Kad se sastojci dobro povežu, oblikujte tijesto u kuglu, zamotajte u foliju i stavite u hladnjak oko sat vremena. Pećnicu zagrijte na 190 stupnjeva. Namastite lim za pečenje. Na pobrašnjenoj podlozi razvaljajte tijesto na 3 mm debljine i nakon toga prebacite u lim. Višak tijesta uz rub odrežite, a dno tijesta ubodite vilicom. Nakon toga tijesto prekrijte papirom za pečenje i na njega raspodijelite 250 g suhog graha. Tijesto pecite od 12 do 14 minuta, maknite papir za pečenje s grahom i pecite još 8 do 10 minuta.

U međuvremenu opeite i očistite jagode. Namočite želatinu. U jednoj posudi pomiješajte sok i koricu limuna, jaja, šećer i preostali maslac. Polako zagrijavajte smjesu uz neprestano miješanje oko 8 minuta (pazite da ne izgori ili pokipi, a po potrebi procijedite kroz cjedilo). Istisnite želatinu te je otopite uz miješanje u zagrijanoj kremi. Kremu stavite na tijesto, a na vrh rasporedite jagode. Kolač stavite da se stisne u hladnjaku nekoliko sati prije konzumacije (3- 4 sata). Dobar tek!

 

Foto: © Unsplash


Pročitaj još:

5 RAZLOGA ZBOG KOJIH TREBATE POČETI UŽIVATI U ČOKOLADI

CANTUCCINI – TRADICIONALNI TALIJANSKI KEKSIĆI S BADEMIMA PRAVA SU POSLASTICA

CHOCOLATE CHIP COOKIES RECEPT: PRIPREMITE KEKSE S KOMADIĆIMA BIJELE I TAMNE ČOKOLADE