fbpx

JEDINSTVENA MODNA KOLEKCIJA SILVIA VUJIČIĆA NA TOUCH ME FESTIVALU

Umjetnik i dizajner Silvio Vujičić na KONTEJNER-ovom međunarodnom trijenalnom Touch Me festivalu, koji će se održati od 17. rujna do 3. listopada u industrijskoj HALI V Tehničkog muzeja Nikola Tesla u Zagrebu, predstavit će jedinstvenu modnu kolekciju brenda E.A. 1/1 S.V. naziva The Lilies Series koja je posebno razvijena za Touch Me izložbu i festivalski pop-up dućan.  

Kolekcija je inspirirana botaničkim crtežima Les Liliacées, slikara Pierre-Joseph Redoutéa, objavljenima između 1802. i 1816. godine, a razvijena je specifičnim dizajnerskim postupkomOdjevni predmeti The Lilies Series prožeti su uvezenim crtežima erotizirane flore i faune te pigmentom nastalim ubrizgavanjem cvjetova bijelog ljiljana u organske i mineralne otopine.

Pigment je novonastala boja koja se, brendu prepoznatljivim prozirnim silikonom, trajno aplicira na pamučnu bijelu majicu kao dio kolekcije. Silvio Vujičić u The Lilies Series stvorio je zbirku kurioziteta kojom isprepleće suvremene dizajnerske procese i simboličku povijest umjetničkog stvaranja. 

FESTIVAL ISTRAŽUJE NOVE OBLIKE SUŽIVOTA IZMEĐU ŽIVIH BIĆA, PRIRODE I TEHNOLOGIJE

U jeku krize i zabranjenih dodira Touch Me festival kroz izložbe, performanse, diskurzivni program, razgovore s umjetnicima, filmski program i radionice istražuje nove oblike suživota između živih bića, prirode i tehnologije. Renomirani umjetnici koji stvaraju na granici umjetnosti, znanosti i tehnologije predstavit će svoje radove na do sada najvećem međunarodnom Touch Me trijenalu 

Program šestog izdanja okuplja radove s područja istraživačke i interdisciplinarne umjetnosti i eksperimentalnog zvuka, a uz centralnu izložbu i filmski program donosi izložbeni i izvedbeni program pod KONTEJNER-ovom kustoskom koncepcijom u sklopu dva europska projekta: EMAP – European Media Art Platform i Re-Imagine Europe.  

Centralna Touch Me izložba koju kuriraju slovenski kustos Jurij Krpan (Galerija Kapelica, Ljubljana) te hrvatske kustosice Klara Petrović i Luja Šimunović (KONTEJNER, Zagreb) promišlja o biotehnološkim i drugim mogućnostima hibridne, simbiotične i kimerične isprepletenosti živih, ali i neživih bića te istražuje što se događa kad se istinski riješimo opozicija priroda – kultura, živo – neživo, čovjek – ne-čovjek.  

 

Foto: © Ivan Slipčević