ODJENITE SE OD GLAVE DO PETE: JESENSKI VINTAGE BAZAAR U KULTURNOM CENTRU MESNIČKA

Ovaj vikend rezervirajte za tradicionalni Vintage Bazaar u Kulturnom centru Mesnička. U subotu 17.10. i nedjelju 18.10. 2020. od 11 do 19 sati čeka vas zanimljiva postava vintage komada i četiri vintage kolekcije: Burried Clothes, Deee Vintage, Dugi Rukav Vintage i Mau Mau.  

Prvi ovosezonski Vintage Bazaar u znaku je jeseni pa možete očekivati različite jakne, balonere, klasični vintage traper te neizostavne oversized sakoe. Osim toga, očekuje vas i pattern košuljice, puloveri i veste. Brda vintage nakita 80-tih i 90-tih, torbica, marama i sl. Iz KCM-a možete izaći u vintageu od glave do pete, a usput uživati uz neko piće i dobro društvo. 

UPOZNAJTE VINTAGE IZLAGAČICE

Buried Clothes je modna inicijativa koja traga za zaboravljenim, skrivenim i zakopanim blagom starih ormara. Udomljujemo vintage odjeću, kroz suvremeni je kontekst stiliziramo, predstavljamo u malim foto pričama i pripremamo za neki novi život. Svaki je komad pojedinačno odabran, po potrebi prepravljen ili popravljen, očiščen i “ready to wear”.

Deee Vintage je raznolika vintage selekcija brendirane i no logo sartorijalne odjeće i posebnih akcesoara – od 60-ih do prve polovine 90-ih. Iza Deee Vintage stoji talijanka Divna Ivic koja se godinama strastveno bavi sakupljanjem i istraživanjem posebnih komada po buvljacima i nepoznatim malim dućanima širom svijeta. Većina selektirane robe dolazi iz Italije, Francuske, Njemačke, Amerike i Ex-Yu.

Dugi Rukav Vintage je jedna zabavna modna priča koju priča Ana Rukavina kroz stiliziranje i fotografiranje vintage i second hand komada iz njezine kolekcije. DRV nudi veliku selekciju vintage i second hand odjeće i asesoara, upečatljivih šarenih boja i stilova. Većina komada datira u 80-te i 90-te godine, a ručno su probrani po buvljacima, pijacama, trgovinama i zaboravljenim ormarima.

MAU MAU je rijetka ptica sa zagrebačkog kolekcionarskog neba koja godinama posuđuje vintage komade iz bogatog fundusa za filmove i snimanja i redovan gost na velikim Bazaar eventima sada u KCM-u, u manjoj postavi s probranim komadima za jesen i zimu.