PODRŽITE DOBROTVORNO-KREATIVNI PROJEKT ZA UDRUGU KRIJESNICA: ‘ONI’ KALENDAR ZA 2021. GODINU JE PONOVNO U PRODAJI

Tjedan dana prije Božića, stigla nam je divna vijest o produženju dobrotvorne akcije za Udrugu Krijesnica u suradnji s hrvatskim ilustratorima. Zbog vrlo velikog interesa i dobrih reakcija na kalendar, organizatorica je uspjela organizirati dotisak novih 150 ONI kalendara.

Na raspolaganju su još samo 72 jer su ostali već rezervirani i prodani onima na listi čekanja koji nisu uspjeli ući u prvi krug. Od novog seta kalendara donacija za Krijesnicu je 70kn zbog povećanog troška tiska te drugih organizacijsko-logističkih troškova.

Prodajom ovog seta prikupilo bi se dodatnih 10,500kn za podršku rada udruge Krijesnica. Ukupno 25,500kn na koje se dodaje iznos od prodaje ilustracija na aukcijskoj izložbi u koju se možete uključiti do 22.12. do 12h na Facebook stranici bara Botaničar.

ilustratacije, botaničar, udruga krijesnica, djelovanje, vanja varga

Foto: © Ivica Ivčević/ Bar Botaničar

UPOZNAJTE PROJEKT ‘ONI’

Projekt ONI okuplja 13 ilustratorica i ilustratora mlađe generacije koji će donirati svoju ilustraciju za izradu kalendara i aukcijsku izložbu. Sva prikupljena sredstva doniraju se udruzi.

ilustracije, djelovanje, udruga krijesnica, ilustracije, oni kalendar

Foto: © Ivica Ivčević

Kalendar od 12 ilustracija + 13 na naslovnici bit će otisnut u mat printu s perforacijom što znači da sve ilustracije možete koristiti, uokviriti za sebe ili pokloniti nakon što ste ih kroz cijelu 2021. gledali znajući da ste nekom pomogli.

botaničar, ilustracija, oni kalendar, djelovanje, vanja varga

Foto: © Ivica Ivčević

Print kalendara velikodušno je sponzorirao Cerovski Print Boutiqe, a ako znate išta o njima, znate da su sinonim za besprijekoran print. Prodajom inicijalne naklade od 150 kalendara po cijeni od 125,00 kn za kalendar u gotovo jedan dan prikupila se ciljana donacija od 15,000 kuna.

botaničar, djelovanje, vanja varga, ilustracija, udruga krijesnica, oni kalendar

Foto: © Ivica Ivčević

U AKCIJU SU SE UKLJUČILI I BROJNI BRENDOVI

Uz lijepi kalendar s 13 ilustracija koje možete uokviriti, kalendar uključuje paket od 6 vouchera s popustom na kupovinu kod partnera – malih domaćih craft proizvođača i kvalitetnih brendova. Uključivanjem vouchera podržavamo lokalno u ovim neizvjesnim vremenima, a svi oni podržavaju projekt i dodaju vrijednost kalendaru za svakoga tko ga kupi.

udruga krijesnica, djelovanje, vanja varga, ilustracije, oni kalendari

Foto: © Ivica Ivčević

Prijatelji projekta su Buzdovan – Prvi hrvatski craft cider, Kokolach – Veganski i sirovi kolači, People2People – Ghee i namazi od orašastih plodova, Luftbremzer – nagrađivani zagrebački artisan gin, Korica – Prva hrvatska artisan pekarnica i Kofer – shop za poklone i mala čuda stvari posebnog karaktera.

Foto: © Ivica Ivčević

Čekaju vas ilustracije renomiranih mladih umjetnica i umjetnika: Marina Mesar – OKO, Marin Remić, Tea Jurišić, Maja Biondić, Nikola Grabovac, Nikolina Žabčić, Mislav Lešić, Ivana Pipal, Nikica Jurković, Rina Barbarić, Dominik Vuković, Jelena Oroz i Slaven Kosanović – Lunar.

KAKO DO KALENDARA?

Kalendare rezervirate putem maila: vanja@djelovanje.hr ili putem poruke na Instagram profilu @djelovanje gdje ćete dobiti sve informacije u vezi uplate, a preuzeti ih možete u dućanu Kofer, Gundulićeva 13., a za vas koji niste u Zagrebu moguće je slanje poštom.

Foto: © Ivica Ivčević

HUMANOST + KREATIVNOST = DJELOVANJE

Djelovanje je djelo Vanje Varga kroz koji stvara kreativne (humanitarne) projekte od ideje i dizajna, preko menadžmenta i operative sve do realizacije spajajući ljude i ideje u zanimljive kombinacije kojih spoj stvara (dodatnu) vrijednost. Organizator je akcije ONI.

Akcija ONI sličnu akciju ONA putem koje se u ovo vrijeme prošle godine prikupilo 15,000kn za projekt udruge Nismo same „Nisi sama, ideš s nama“ koji osigurava ženama koje su preboljele karcinom dojke besplatan taksi prijevoz na kemoterapiju.

Koncept je bio prodaja ONA paketića koji su sadržavali Luftbremzer gin 125ml te popuste za Koricu, Kokolach sirove kolače, Centar za kulturu prehrane – kulinarske radionice i People2 People namaze od orašastih plodova. Paketići su se prodavali u baru Botaničar gdje je održan i event pokretanja akcije.

Akciju su podržale poznate osobe i domaći blogeri (Ribafish, Sonja Kovač, Ljupka Tanevska, Paula Sikirić, Viktorija Rađa …), te popratili lifestyle portali journal.hr, buro247 i super1. Nekoliko firmi odabralo je ONA paketiće kao dar za partnere i zaposlenike te na taj način pokazalo i koliko su društveno odgovorni, senzibilni i spremni podržati dobre prilike koje se pojave.

Foto: © Ivica Ivčević

Što reći za kraj? Rezervirajte svoj kalendar, odaberite ga kao dar koji spaja ugodno s korisnim & plemenitim za „pod bor“ svojim najmilijima ili – svojim zaposlenicima i partnerima. Pridružite se svima koji su se velikodušno uključili u kreiranje kalendara i zajednički pomozimo da svi ONI u udruzi Krijesnica barem malo lakše i jače svijetle. Nadamo se da ćete biti dio nje.

Za sva pitanja slobodno kontaktirajte organizatoricu Vanju Vargu na dolje navedene kontakte:

DJELOVANJE menadžment . marketing . dizajn
IG: @djelovanje / E-mail: vanja@djelovanje.hr / Kontakt: 00385 98 848 434