OVOG PROLJEĆE INSPIRIRAJTE SE ŽIVIM NAKITOM DIZAJNERICE SUSAN MCLEARY

sue mcleary, jewelry, sustainable jewelry, nakit, održivi dizajn

Sukulenti su posljednjih godina stekli veliku popularnost na društvnim mrežama, a sve zahvaljujući svom atraktivnom izgledu. Dekorativni i zanimljivi, postali su nezaobilazan dodatak svakom interijeru, a zalijevanje jednom tjedno svidjet će se svim ljubiteljima biljaka koji ne vole zahtjevno održavanje.

Osim u interijerima, ove predivne ukrasne biljke mogu se koristiti i kao živi nakit, a popularizirala ih je floristica i dizajnerica Susan Mcleary koja je na Instagramu poznata kao @passionflowersue. Priča sa živim nakitom počela je prije nekoliko godina  koristeći sukulente iz obiteljskog staklenika. U ukrasu za kosu, ogrlici, naušnicama ili narukvici možete uživati od dva do četiri tjedna prije nego što se sukulenti počnu razvijati i rasti.

No, priča ovdje ne prestaje jer sukulente možete prenijeti u posudu i zadržati kao biljku u svom domu. S druge strane, metalna podloga nakita sa sukulentima se može koristiti i dalje kao zasebni komad. Sue je mislila na svaki detalj priliko izrade, tako da ovdje zaista možemo reći kako se radi o održivom nakitu.

Susan Mcleary nagrađivana je cvjetna dizajnerica poznata po svojoj jedinstvenoj cvjetnoj umjetnosti koja pomiče granice. U kasnim 20-ima dizajnirala je svoje prve cvjetne aranžmane za vjenčanje prijatelja i zaljubila se u taj kreativni rad.

Nakon toga je slijedila godina u kojoj je usavršavala svoj zanat, gradela cvjetni studijski posao, surađivala s umjetnicima širom svijeta i podučavala druge kako stvarati lijepu vlastitu cvjetnu umjetnost, koristeći jedinstvene i nekonvencionalne tehnike. Njezin rad možete pratiti na Instagramu, Pinterestu i službenoj web stranici.

Foto: © Sue Mcleary