KREATIVNOST BEZ GRANICA: KATALONSKA UMJETNICA RAYA SADER BUJANA IZRAĐUJE NAKIT OD MINIJATURNIH BILJAKA

raya sader bujana

U potrazi za inspirativnim i kreativnim pričama, na Instagramu smo pronašli projekt koji nas je ostavio bez riječi. Zapravo, ostalo nam je riječi taman da natipkamo nekoliko informacija o umjetnici i njezinom minijaturnom carstvu od papira.

Raya Sader Bujana izrađuje minijature biljaka od papira koje svom originalu nalikuju u obliku, boji i teksturi. Predstavila je cijeli repertoar sobnih biljaka koje čine mali botanički svemir. Umjetnica iz Barcelone reže i boja lišće, grane i debla mini biljaka visokih samo nekoliko centimetara.

Za izradu joj je potrebno pet do šest tjedana, a Raya priznaje da svaki projekt započinje s nejasnom idejom i evoluira na tom putu. Osim igre s papirom, voli primijeniti tehnike niz drugih umjetničkih disciplina poput tkanja ili pletenja košara.

Većina radova nastala je u sklopu „Tiny Big Paper House Plants“, serije koja je započela 2017. Kako njezine ideje svakodnevno samo dobivaju na veličini i čaroliji, nastala je predivna kolekcija nakita ‘Tiny Terrarium’ koja je rasprodana u svega nekoliko dana. Zbog velikog interesa, Raya uskoro priprema nova iznenađenja, a sve njene minijaturne kreacije možete pronaći pod imenom ‘Little Ray of Sunflower’ na Instagramu, Facebooku i Etsy online trgovini.

 

Foto: © Leo García Mendez


Pročitaj još:

KOREJSKI UMJETNIK IZRAĐUJE REPLIKE FOTOAPARATA OD PAPIRA

DARYNA KOSSAR: UKRAJINSKA UMJETNICA OD HRANE STVARA UMJETNIČKA DJELA

JO-JO DESIGN KOLEKCIJA OGRLICA & BROŠEVA KOJA SVAKU ŽENU ČINI POSEBNOM