PRODUŽENE PRIJAVE NA AUDICIJU ZA DOKUMENTARNI FILM “KOGA BRIGA”

„Koga Briga” je dugometražni dokumentarni film koji kroz dvije godine prati 5 riječkih tinejdžera koji u burnom i nepredvidivom procesu odrastanja traže svoje mjesto i ulogu u društvu. Polazišna točka filma su stvarni problemi, ljudi i događaji u svijetu generacije Z, ispričani iz perspektive mladih protagonista.

Kako je riječ o dokumentarnom filmu, Filmaktiv traži stvarne osobe, srednjoškolce prvih, drugih i trećih razreda koji žele sudjelovati u radu na filmu kao protagonisti. Želja Filmaktiva je čuti iz prve ruke kako pripadnici riječke generacije Z gledaju na svijet, koji su njihovi snovi i strahovi, kako vide svoju budućnost, što ih najviše veseli i čemu se nadaju.

Snimanje je previđeno u lipnju ove godine, a zainteresirani mladi za prvi krug audicije mogu se prijaviti slanjem videa naziva Prezime_audicija preko platforme WeTransfer na filmaktiv@filmaktiv.org.

Za prijavu na audiciju potrebno je poslati kratki video u trajanju do minute i pol u kojem se je potrebno predstaviti na što kreativniji način. Filmaktiv će odabrane mlade pozvati na drugi krug audicije krajem svibnja, a početkom lipnja slijedi trodnevna radionica s redateljicom i dramaturginjom Oljom Lozicom i snimanje.

Rok za prijavu na prvi krug audicije produžen je do 16.05.2021.

Projekt „Koga briga” sufinancira Hrvatski audiovizualni centar.