U PODGORICI JE OTVOREN PARK POSVEĆEN ĐORĐU BALAŠEVIĆU

“Na dan kad sam rođen, tu je posađen orah i u avliji pod gustom krošnjom sad igraju se deca”, pjevao je Đorđe Balašević. Upravo je ovaj stih, jedan od brojnih koji krase nedavno otvoren park u Podgorici posvećen preminulom kantautoru.

Na rođendan velikog glazbenika i umjetnika, 11. svibnja. grad Podgorica odaje čast Panonskom mornaru na najljepši mogući način. Kako bi Đorđe Balašević ove godine navršio 68 godina, točno je toliko sadnica zasađeno u ovom jedinstvenom parku koji je oduševio mnoge građane Podgorice.

Svaka predstavlja jednu godinu njegov života, a velika pažnja posvećena je i odabiru drveća. Naime, svaku posađenu vrstu je slavni pjevač opjevao u svojim pjesama. Park ima 7000 m², klupe, staze, ljuljačke, a najzanimljivije su table s poznatim stihovima Đorđe Balaševića.

“Kada smo 19. veljače ove godine čuli vijest o preranom odlasku Đorđa Balaševića, Podgoricom, kao i čitavom bivšom Jugoslavijom zavladala je tuga. Svi smo imali osjećaj da smo izgubili nekog svog, nekog najbližeg. Nismo pronalazili riječi da opišemo taj osjećaj tuge. Stoga smo osjećajući potrebu, zbog svega onoga što nam je dao i nama nešto mlađima, ali i onim starijima, odlučili da se ‘panonskom mornaru’ odužimo, ne riječima nego djelom”, rekao je gradonačelnik Podgorice Ivan Vuković.

 

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Glavni grad Podgorica (@glavni_grad_podgorica)

 

Foto: © Grad Podgorica/ Instagram