ZLATNO MLIJEKO: ELIKSIR ZDRAVLJA ZA DUGE & HLADNE VEČERI

Zlatno mlijeko je zdrav i hranjiv napitak savršen za uživanje u hladnim večerima, a zbog sastojaka od kojih se priprema preporučuje se za uživanje tijekom cijele godine. Radi se od biljnog mlijeka, kurkume i svega nekoliko  jednostavnih sastojaka, koje možete prilagoditi svom ukusu.

Kurkuma ima niz zdravstvenih blagodati, jer je puna antioksidansa. Između ostalog može poboljšati pamćenje, smanjiti razinu šećera u krvi, smanjiti upalu u tijelu i ojačati imunološki sustav.

Uživajte u ovom nevjerojatnom piću prije spavanja, za doručak ili čak kao međuobrok. Toplo, umirujuće i ukusno, a tako je dobro za imunološki sustav. Vrlo je jednostavno napraviti i potrebna je samo jedna posuda!

SASTOJCI

500 ml biljnog mlijek prema izboru

2 žlice javorovog sirupa ili meda

1/4 žličice đumbira

1 žličica kurkume

1/2 žličice cejlonskog cimeta ili 1 štapić

1/2 žličice ekstrakta vanilije

prstohvat mljevenog papra

PRIPREMA

Dodajte sve sastojke u lonac (osim meda ili javorovog sirupa), promiješajte dok se dobro ne sjedine i kuhajte na umjerenoj vatri dok se ne zagrije (oko 3-5 minuta). Povremeno promiješajte. Kad je gotovo, ostavite da se malo ohladi i dodajte zaslaživač po želji (javorov sirup, med…). Poslužite odmah, a ostatke držite u hermetički zatvorenoj posudi 3-4 dana. Zagrijte na štednjaku ili mikrovalnoj pećnici dok se dovoljno ne zagrije.

 

Foto: Unsplash