RASVJETNA TIJELA NEW WORKS U ZAGREBAČKOM SELECTEDDU

selectedd, nives borko, kizu portable table lamp, new works, lampe

Knut Benedik Humlevik i Nikolaj Meier pokrenuli su brand New Works odajući počast prirodnim materijalima i skulpturalnim oblicima jer su se, kako ističu, htjeli odmaknuti od previše uglađenog i čistog skandinavskog dizajna. Od inicijalne ideje pa sve do danas razvijaju predmete koji su na ivici između rustikalnog i profinjenog. “Htjeli smo da New Works bude taktilniji”, istaknuo je Knut Benedik Humlevik. Osnovan 2015. godine sa sjedištem u Kopenhagenu, New Works stvara skulpturalnu rasvjetu i namještaj na raskrižju umjetnosti i dizajna koji se osim funkcionalnošću ističu i kvalitetom.

KULTNA NEW WORKS STOLNA SVJETILJKA KIZU

Kultna stolna svjetiljka Kizu mramornog postolja svakom će prostoru dati smireni i uzemljeni ton, dok će svjetlucava površina Gris du Marais mramora dati kontrast. Igra oblika i materijala Kizu svjetiljku čini modernom skulpturom koja će osvjetljavati prostor izuzetno ugodnim i toplim svjetlom. Autor Kizu stolne svjetiljke je Lars Tornøe, dizajner s titulom “Norveškog dizajnera godine”. Stolna svjetiljka dolazi u dvije veličine, a krajem ožujka očekuje se i mini portable bežična verzija.

kizu portable table lamp, selectedd, zagreb, nives borko, dizajn

TENSE VISEĆA SVJETILJKA NAGRAĐENA DEZEEN NAGRADOM 

Zbog dugačkog sjenila, Tense viseća svjetiljka djeluje poput oblaka koji je uplovio u prostor. Moderna konstrukcija napravljena je od 100 posto recikliranog laganog i izdržljivog Tyvek materijala, koji je u isto vrijeme podatan i mekan – nalik papiru. Kreator “oblak svjetiljke” je švicarski dizajnerski studio Panter&Tourron koji je svoj fokus usmjerio na istraživanje novih oblika forme i vizualnih doživljaja, kako bi došli do idealnog spoja tehnologije, dizajna i društvenog konteksta. Zahvaljujući primjeni inovativnih materijala i tehnologije, Panter&Tourron pomiče granice suvremenog dizajna i redefinira viziju luksuza. Inovativna kolekcija nagrađena je prestižnom nagradom Dezeen.

selectedd, tense pendant, new works, nives borko, zagreb, dizajn

NEW WORKS PLEAT PITCHER INOX VRČ I VAZA S NABOROM 

Jedan u nizu originalnih predmeta iz New Works kolekcije je Pleat Pitcher inox vrč i vaza s naborom. Kombinacija inoxa i dizajna, koji spajaju ravnu površinu i naborane dijelove, omogućavaju vrču ili vazi da reflektiraju okruženje i sve što se u njemu zbiva: od svjetla, sjena, kretanja. Autorica je Omayra Maymó, španjolska arhitektica i dizajnerica koja svojim radom želi izazivati emocije. Njezin rad sastoji se od kombinacije naizgled različitih pristupa u kojima dopušta materijalima da definiraju strukturu.

selectedd, nives borko, pleat pitcher inox vrč, dizajn

NEW WORKS AURA ZIDNO OGLEDALO 

Aura zidno ogledalo čini kombinacija inoxa i dizajna koji spaja ravnu površinu i zaobljene dijelove koji reflektiraju svjetlo te stvaraju impresivne svjetlosne efekte u prostoru. Svako je ogledalo pažljivo izrađeno te je svaki primjerak jedinstven zbog karakterističnih različitosti u izvedbi. Autor zidnog ogledala je Bjørn Van Den Berg, norveški dizajner koji se vodi željom da njegovi radovi budu dojmljivi, upečatljivi te trajna uspomena.aura zidno ogledalo, selectedd, nives borko, dizajn

aura zidno ogledalo, selectedd, nives borko, dizajn

Taktilni New Works možete pronaći u drugoj Selectedd trgovini u Ratkajevom prolazu 10 ili na Selectedd web shopu.

 

Foto: © Selectedd