NOVA VANS KOLEKCIJA INSPIRIRANA VAN GOGHOM

Odnos mode i umjetnosti isprepliće se kroz stoljeća. Da bi razumjeli sličnosti i razlike, granice  njihovog odnosa često se brišu kako bi dobili nevjerojatne rezultate. Najnoviji primjer je zbirka koju je pokrenula modna marka Vans inspirirana radom genijalnog Van Gogha. Jedinstvena djela jednog od najslavnijih umjetnika svih vremena vječita su inspiracija za sve koji slave njegov život i stvaralaštvo. 

Kalifornijska robna marka Vans poznata je od 1966., a posljednjih nekoliko desetljeća uspjela je proširiti svoju šarenu ponudu na uličnu modu namijenjenu svima koji žele živjeti punim plućima.  U čast prekrasne ostavštine Vincenta Van Gogha, Van Gogh muzej u Amsterdamu udružio se s Vansom kako bi dizajnirao limited edition tenisica, kapa, ruksaka i majica sa svjetski poznatim djelima umjetnika.

“Suncokret”, “Badem drvo u cvatu”, ”Seljanka” ili jedan od njegovih autoportreta ukrašavaju ekskluzivnu liniju odjeće koju je Vans lansirao početkom kolovoza i kojima se namjerava prikupiti sredstva za očuvanje Van Goghovih umjetničkih djela. Cijela zbirka je dostupna za kupnju preko službene Vans web stranice i muzejske trgovine Van Gogh u Amsterdamu.

Direktor muzeja Adriaan Dönszelmann, izjavio je kako je udruživanjem ikonografskih umjetničkih djela Van Gogha s modnom markom Vans, umjetnost promijenila lokaciju. Njihova namjera je bila da Van Gogh ne ostane samo u muzeju, nego da pronađe svoj put u svijet. Projekt “Vincent Off the Wall” uspješno je započeo svoju misiju i stigao do nove publike izvan zidova muzeja. 

Foto: © Vans