UMJETNIČKA VIBRA U NOVOJ KOLEKCIJI MODNE DIZAJNERICE MARIJANE CIGIĆ

Od kad se 2017. godine Marijana Cigić predstavila domaćoj modnoj sceni i pobijedila na ”Fashion Incubatoru”, ova kreativna dizajnerica samo niže uspjehe i pohvale za svoj vrijedan rad.  2018. godine je osvojila prvo mjesto na natjecanju za mlade dizajnere “Fashion Incubator” u Osijeku kolekcijom “Chorba”, a  2020. je predstavila kolekciju 10:10 koju je zamislila kao poigravanje s geometrijskom apstrakcijom. Njezin nastavak uslijedio je novim komadima odjeće koji su inspirirani vintage komadima s početka 30-tih godina prošlog stoljeća. Marijana im je dala suvremeni touch, a ispričala nam je i kako je nastajala kolekcija za njezin brend ten:ten.

“Nova kolekcija se nadovezala na prošlu sa pruženim korakom van komfor zone. Na paleti boja se pojavljuju nove, koje koristim kao akcente da razbijem melankoliju. Kolekcija je nastajala dan po dan, komad po komad kao i svaka do sad, a pri stvaranju dosta sam bila opčinjena Zenit časopisima (internacionalna revija za umjetnost i kulturu, veljača 1921. -prosinac 1926. godina) koje sam otkrila u periodu dok sam upisivala knjige u jednom prekrasnom antikvarijatu.  U pozadini stvaranja često je gasila tišinu genijalna Mary May, zbog toga odabirem Black Porsche za glazbu u pozadini videa “iza kulisa” koji je snimio Marko Gregurić”, objasnila je Marijana Cigić.

Lookbook fotografije potpisuje Marijanin prijatelj Stanislav Kostić, a fotografije kampanje Glorija Lizde. U ulozi modela pojavljuje se ponovno Klara Đapić, te nova djevojka koju je dizajnerica pronašla sasvim slučajno.

“Trčećim korakom ulazim u tramvaj pola sekunde prije nego sto su se vrata zatvorila i ugledam nju- sve mi je bilo jasno. Stavljam koincidencije za predstavnike smisla. Sjedam pored nje te postavljam joj pitanje iako je već spustila glavu prema knjizi “dal si tikala kartu?..” Dalje znate kako ide scenarij. Ona je Dora Stipaničić- Orla Bird”, rekla je dizajnerica.

“Za realiziranje decentnog make-upa zaslužan je Mate Pirija. Set dizajn potpisujemo: Stjepan Jukić sa slikama u pozadini, Tuga 200x140cm (labud) Suze koje nisu plakale III 140x120cm Stanislav Kostic koji je tu za pomoći realizirati apsolutno svaku suludu ideju kao sto je bila ofarbati dio stana za snimanje kampanje i naravno ja”, ispričala je Marijana Cigić. Kako je nastajala predivna kolekcija 10:10 spring summer pogledajte u videu snimatelja Marka Gregurića, a Marijanin rad možete pratiti na Instagram profilu: @tentenbrand

 

Foto: © Glorija Lizde