KAKO SE NOSITI SA STRESOM U SIJEČNJU?

Početak godine ne obilježavaju samo nove odluke, nego i tzv. post-blagdanska depresija. Blagdani su iza nas, učenici su se vratili u školske klupe, a siječanj je pokazao svoju monotonu svakodnevicu. Ono što većina ljudi proživljava nakon Božića i proslave Nove godine je velika količina stres. Bez obzira radi li se o velikoj potrošnji nakon blagdanskog šopinga ili povratku na posao, ne zaboravite pronaći deset minuta dnevno kako bi se opustili. U nastavku slijedi nekoliko savjeta koji vam mogu pomoći da ne zaboravite na vlastiti mir i ne izgubite se u mnoštvu obveza. 

ETERIČNA ULJA

Prirodna kozmetika idealna je za opuštanje i regeneraciju kože tijekom zimskih mjeseci. Sami miris određenih ulja, poput naranče ili lavande ima blagodatni učinak protiv stresa, nervoze i napetosti. Način korištenja eteričnih ulja vrlo je jednostavan. Dovoljno je par kapi koje se pošpricaju na dlan ili po jastučnici za ugodniji san. Postoji više vrsta ulja naranče poput slatke, gorke ili crvene naranče, a sve navedene vrste dokazano umanjuju stres i anksioznost. Lavandino ulje također se može natapati i ostaviti u prostorijama koje će vrlo brzo poprimiti ugodnu aromu. 

TOPLA KUPKA

Zima je savršeno vrijeme za tople kupke s mirišljavim šamponima i svijećama. Kupka se
smatra jednim od najučinkovitijih načina nošenja sa stresom. Dovoljno je samo 30 minuta tjedno za opuštanje i razmišljanje u miru. Za još bolje rezultate, knjige i glazba su uvijek dobrodošli, a dvije do tri kapi eteričnoga ulja samo će poboljšati cijelu atmosferu.

OBITELJ I PRIJATELJI

Često zaboravljamo da kraj blagdana ne znači da obiteljska druženja i zajedničke aktivnosti moraju završiti. Provođenje vremena s našim najdražim i uživanje u malim, svakodnevnim stvarima najbolji je lijek za stresne situacije. Ne morati imati veliku obitelj ili brojne prijatelje da bi se osjećali bolje. Ponekad je dovoljna samo jedna osoba koja će vam vratiti osmijeh na lice. Zajedničke šetnje, kave ili društvene igre vrlo lako mogu razbiti zimsku monotoniju. Pokušati ispraviti prošlost ili planirati daleku budućnost gubljenje je dragocjenog vremena u sadašnjosti. Uživajte u društvu svojih najbližih i zapamtite da uvijek treba živjeti u trenutku. 

 

Foto: © Unsplash