7 RECEPATA S ETERIČNIM ULJIMA ZA BOLJI IMUNITET

ETERIČNA ULJA KOJA GRIJU ORGANIZAM

Različite vrste eteričnih ulja imaju različito djelovanje. Eterična ulja koja griju organizam su: cimet, origano, ružmarin, borovica, đumbir (ovo su samo primjeri, ne i jedina eterična ulja koja griju organizam). Važno je da nikada navedena ulja ne koristite direktno na koži, nego uvijek razrijeđena u nekoj bazi (bazno ulje, krema itd.), ovisno o tome za što ih koristite. Bočice s eteričnim uljima važno je držati podalje od djece i uvijek dobro zatvorene jer su vrlo snažni koncentrati te iako prirodna i organska (poput Primavera life eteričnih ulja), zbog jake koncentracije mogu biti toksična.

ETERIČNA ULJA ZA LAMPICU 

Protiv prehlade i kašlja

Nakapajte ulje u vodu koju ste stavili u lampicu. Upalite svjećicu ispod i provjerite da nije sva voda isparila prije nego svjećica izgori.

Ugodno zimsko druženje

Nakapajte ulje u vodu koju ste stavili u lampicu. Upalite svjećicu ispod i provjerite da nije sva voda isparila prije nego svjećica izgori.
Opuštanje i bolji san

AROMA KUPKE 

Za zagrijavanje i cirkulaciju

Stavite jednu šaku nigarija (magnezijev klorid) ili morske soli u zdjelicu i na to nakapajte 5 kapi eteričnog ulja đumbira, 2 kapi eteričnog ulja ružmarina, 3 kapi eteričnog ulja grejpa. Pomiješajte i istresite u toplu vodu za kupku (15-20 minuta dovoljno je biti u kupki).
Protiv „zimskog bluesa“

2 jušne žlice meda stavite u posudu i u njih ukapajte: 5 kapi eteričnog ulja bergamota, 5 kapi eteričnog ulja ruže geranije i 2 kapi eteričnog ulja borovice.

Pomiješajte i istresite u toplu vodu za kupku (15-20 minuta dovoljno je biti u kupki).


Protiv infekcija i prehlada

Stavite jednu šaku nigarija (magnezijev klorid) ili morske soli u zdjelicu i na to nakapajte 4 kapi eteričnog ulja eukaliptusa, 2 kapi eteričnog ulja čajevca, 2 kapi eteričnog ulja borovih iglica i 4 kapi eteričnog ulja lavande. Pomiješajte i istresite u toplu vodu za kupku (15-20 minuta dovoljno je biti u kupki).
Aroma masaža za zagrijavanje i cirkulaciju

U 100 ml bademovog ulja stavite 5 kapi eteričnog ulja đumbira, 3 kapi eteričnog ulja naranče, 2 kapi eteričnog ulja cimeta, 2 kapi eteričnog ulja grejpa.

Ulje je najbolje umasirati u tijelo još vlažno nakon tuširanja, tako se najbolje upije.

Za najučinkovitiju aromaterapiju birajte najkvalitetnija i najčišća eterična ulja s organskim certifikatom. Ovdje potražite svoje nadraže mirise.

 

 

Foto: Unsplash

Izvor: Bio & Bio