POČINJE 6. ZAGREB DESIGN WEEK

Zagreb Design Week (Tjedan dizajna Zagreb) najveći je hrvatski festival dizajna. Pokrenut 2014. u posljednjem izdanju privukao je više od 25.000 posjetitelja. Festival se održava jednom godišnje na više desetaka lokacija diljem Zagreba. Središnja lokacija prve četiri godine bila je Lauba, a od 2018. to je Tehnički muzej Nikola Tesla, Hala V.
 
Šesti Zagreb Design Week (ZGDW) održat će se od 7. do 12. svibnja 2019. Festival objedinjava najveće izložbe dizajna, izložbu fakulteta i škola vezanih za dizajn, konferencije, predavanja, radionice, panele, prezentacije te portfolio rewiews za mlade profesionalce i studente.
 
 
ZGDW je orijentiran na najširu publiku, a izborom sadržaja i formata nudi aktivnosti za sve dobne skupine i sve razine profesionalnog interesa. Svake godine u programu sudjeluje sve više stranih izlagača i predavača, a festival publici redovito prezentira i dovodi nove tendencije i teme u dizajnu. Svake godine odabir festivalske teme određuje fokus zanimanja i izbor sadržaja određenog izdanja. Za potrebe festivala po prvi puta za projekt ovoga tipa preuređena je Hala V i sagrađen je ZGDW dizajn park koji će zajedno, na više od 4.000 m², ugostiti brojne instalacije i prostorne intervencije te staviti ovaj prostor u funkciju, primjenjujući pri tome načela korištenja dizajna za afirmaciju prostora i oživljavanje zajednice.
 
 
ZGDW Concept Store koji će se 2019. po prvi puta održati na središnjoj lokaciji novi je format koji objedinjuje dosadašnji market i izložbu namještaja i na kojem će posjetitelji moći vidjeti brojne premijere hrvatskih i svjetskih dizajnera, te kupiti najbolje dizajnirane proizvode na hrvatskom tržištu. ZGDW dizajn park iza Hale V ugostit će niz partya, a cijeli program kulminira u Noći dizajna, 10. svibnja.
 
 
Ciljevi ZGDW–a su jačanje hrvatskog društva i gospodarstva uključivanjem dizajna u sve njihove sfere. Smatramo da suvremeno društvo ne postoji bez dizajna, te da je njegova uloga u Hrvatskoj nedovoljna. ZGDW istovremeno djeluje prema dizajnerskoj zajednici s ciljem njenog jačanja, povezivanja, osuvremenjivanja i educiranja, te prema najširoj javnosti s ciljem informiranja, promoviranja i populariziranja. ZGDW promovira Zagreb kao regionalno središte kreativnih industrija, proširuje turističku ponudu i sudjeluje u pozitivnom brendiranju Zagreba.
 
 
Detaljan program šestog Zagreb Design Week-a inspiriran temom „Changing the Game / Nova budućnost“ pogledajte na Facebook eventu .