PAOLA CREVATINI REBSAMEN: ‘THE MISSADVENTURE FESTIVAL OMOGUĆUJE LAKŠI ULAZAK U DIGITALNI SVIJET’

Putovati, otkrivati drugačije kulture i stvarati inspirativan sadržaj, najljepši je posao koji možemo zamisliti. Osim radosti istraživanja nove destinacije, putovanja su prilika za bolje upoznavanje i usmjeravanja svojih želja prema životu o kojem sanjamo. Jedan od najznačajnijih kineskih filozofa Lao Tzu rekao je: “Putovanje od tisuću milja počinje prvim korakom”. U životu Paole Crevatini Rebsamen bilo je potrebno upravo to, samo jedan korak da ideju pretvori u posao, a prvo putovanje u organizaciju jedinstvenih aranžmana koji ujedinjuju žene diljem svijeta.

Paola ima višegodišnje iskustvo u marketingu i radu za tvrtke poput eBay, Microsoft i Unilever. Želja za osamostaljenjem i ljubav prema putovanjima, rezultirala je sjajnim projektom koji je započeo sasvim slučajno. Prvobitno je krenula s blogom The MissAdventure, no danas je ova zajednica puno više od toga. Svestrana Paola organizira putovanja za žene koja osim dobrog društva, nude edukaciju, zabavu, istraživanje autohtone hrane i običaja, te neizostavno profesionalno fotografiranje. Kako je većina zaljubljenica u putovanja, svoju strast usmjerila prema životu digitalnih nomada i bloggerica, Paola za njihov lifestyle priprema posebne radionice i meet upove koje im pomažu u kreiranju slobode življenja i poslovanja. 

Osnivačica The MissAdventure zajednice inspirira žene da ulažu u vlastito znanje, realiziraju svoje projekte i odvaže se u osnivanje vlastite kompanije. Upravo je to bila ideja za prvi internacionalni festival koji će sredinom svibnja u Hrvatskoj ujediniti poduzetnice, bloggerice, influencerice, ali i sve one koje svoj život žele kreirati u tom smjeru. The MissAdventure Festival održat će se od 17. do 19. svibnja 2019. godine, u bajkovitoj istarskoj oazi dvorca Belaj. Ostalo je još svega nekoliko slobodnih mjesta, pa ako oduvijek sanjate o vođenju vlastite tvrtke, a ne znate od kuda početi, ne propustite ovu jedinstvenu priliku i prijavite se do 15.05.

Projekt se održava pod sponzorstvom Lindta, FlixBusa, Mobility Partnera, Intimine te Turističke zajednice Istre i Pule bez kojih organizacija festivala ne bi bila ovako uspješna. S poduzetnicom i osnivačicom The MissAdventure i The MissAdventure Festivala, Paolom Crevatini Rebsamen, razgovarali smo uoči zadnjih priprema za festival.

2016. godine osmislila si jedinstvena putovanja za žene na kojima se osim istraživanja nove zemlje, sklapaju prijateljstva, zabavlja i uče nove stvari vezane za blogging, poduzetništvo i networking. Kako je nastala The MissAdventure zajednica?  

Brend The MissAdventure nastao je sasvim slučajno, iz srca. 2016. godine otvorila sam Instagram profil na putu prema poslu i tako se rodila ideja o ženama koje bi mogle zajedno putovati i učiti jedna od druge. 

Iako si uspješna poslovna žena s višegodišnjim iskustvom rada za renomirane svjetske kompanije, otvaranje vlastitog posla uvijek je puno izazova. Što ti je bilo najteže u cijelom procesu realizacije zamišljenog koncepta? 

Budući da sam sve pokrenula iz ljubavi i realizacija ideje je ovisila isključivo o meni. Sve sam morala sama naučiti i ostvariti- od pisanja statuta do učenja kako napraviti web stranicu. Upravo me to motiviralo da organiziram MissAdventure Festival koji omogućuje lakši ulazak u digitalni svijet, kroz razne radionice.

The MissAdventure zajednica je do sada posjetila Hrvatsku i Maroku, a uskoro je u planu Turska, točnije Kapadokija i Indija. 

Tako je! Također ponavljamo Hrvatsku i Maroko tijekom ove godine, a trudimo se dodati nove destinacije kao što su Kapadokija i Indija, ali i luksuzni summer cruise. 

Istra je bila destinacija za prvo The MissAdventure putovanje. Koje dijelove svijeta si ujedinila tijekom posjeta Hrvatskoj?  

Na prvo putovanje u Hrvatsku djevojke su došle is Kuvajta, SAD-a, Velike Britanije, Češke, Švicarske, Njemačke i Španjolske, dakle svijet u malom.

Osim putovanja za žene, ove godine organiziraš prvi The MissAdventure festival koji će se održati od 17. do 19. svibnja u predivnom istarskom dvorcu Belaj. Predstavi nam ukratko program, edukativne sadržaje i govornice festivala. 

Motivacijske govornice festivala, kao i žene od kojih možemo učiti predstavit će svoje inspirativne priče i govoriti o temama kao što su izgradnja brenda, financije, poduzetništvo, komunikacija i marketing. Neke od govornica su travel influencerica Natalie Roch i Marine Comes, content creator i blogerica Maša Butora,  žena koja je preveslala Pacifik, Natalie Cohen, Alis Marić poduzetnica i blogerica poznatog Čitaj Knjigu bloga, influencerica i fotografkinja Laiza Souza i brojne druge govornice.

Sve detalje možete pronaći na linku: https://themissadventure.com/pages/program

Zaljubljenica si u putovanja i otkrivanje novih kultura. Koja zemlja ti je ostalo u najljepšem sjećanju, a koja još uvijek čeka na tvojoj putničkoj “bucket” listi? 

Do sada sam bila u 46 zemalja i svaka je ostavila dojam na mene. Iznenađenje su mi bili Sejšeli, Šri Lanka, Japan, Fiji, Dominikanska Republika, Meksiko i Južna Afrika. Voljela bi otputovati u Indiju, Madagaskar, Peru i Kubu, te posjetiti još bezbroj destinacija.

The MissAdventure je u samo tri godine ujedinila više od 200 tisuća žena diljem svijeta. Organizirana su putovanja, druženja, uvedeno članstvo s brojnim pogodnostima i otvoren web-shop. Ova multikulturalna zajednica svakodnevno raste, a inspiracija je i mnogim ženama koje svoje ideje i interese žele pretvoriti u posao. Što bi im poručila? Imaš li neki savjet za žene koje tek ulaze u svijet poduzetništva?  

Naravno! Upravo mi je to bila motivacija- osnovati prvi MissAdventure Festival, kako bih prenijela znanje, ali i omogućila gradnju mreže poznanstva koja će ženama pomoći. Cilj MissAdventure zajednice je da uvijek bude tu za svoje članove.  

Budući da jedna velika zajednica uključuju žene koje žele biti digitalni nomadi, bloggerice i općenito lokacijski neovisne, pretpostavljam da je naglasak na dobrom znanju digitalnog marketinga. Osim formalnog obrazovanja, koje platforme za učenje preporučuješ? 

Iz iskustva znam da je najbolje da same učimo kroz tutoriale, YouTube videa, ali i pokušaje i pogreške. Vrlo je bitno imati zajednicu i kolege koje možeš tražiti odgovore na svoja pitanja ili čak zaposliti nekoga da ti pomogne s određenim zadatkom. 

Uskoro se bliži polovica 2019. godine, planiraš li neka nova The MissAdventure iznenađenja i putovanja? 

Ponavljamo Maroko u listopadu i planiramo Indiju. Već počinjemo s planiranjem The MissAdventure Festivala za 2020. godinu i naravno listu putovanja za 2020-tu.

 

POSEBNA PONUDA ZA ČITATELJE BTW MAGAZINA

The MissAdventure Festival se približava. Ostalo je još nekoliko slobodnih mjesta, a zadnji rok za prijavu je 15.05. Cijena je 250 eura, a uključuje welcome drink u petak 17.05, cjelodnevne radionice i događanja na festivalu 18.05.  i obilazak Arene u nedjelju 19.05. Detaljan programa pogledajte na linku i rezervirajte svoje mjesto uz popust od 20% uz kod Save20.
 
FESTIVALSKA VIP KARTA
 
Cijena VIP mjesta je 350 eura i ostalo je još samo 5 raspoloživih mjesta. Vip mjesta uključuju i goodie bags u vrijednosti 250 eura s dodatnim profesionalnim fotoshootingom u Areni. Prijavite se na linku i pratite The MissAdventure zajednicu na Facebooku, Instagramu, Pinterestu, YouTubeu i Twitteru.

 

 

 

Foto: © The MissAdventure