ŠTO ZNAČE RAZLIČITE BOJE RUŽA?

Ljepota ruža stoljećima privlači svojom elegancijom i mirisom. Zahvaljujući klasičnoj ljepoti nazivaju je kraljicom cvijeća, a prigodna je u brojnim životnim trenucima. Ruža je jedno od najpopularnijeg cvijeća diljem svijeta, no pitanje je znate li darivati ružu? Najčešći je poklon u romantičnim i rođendanskim darivanjima, a predstavlja ljubav, strast, prijateljstvo i naklonost. Svaka boja ruže ima svoje značenje, a što se krije iza vaše omiljene boje, saznajte u današnjem članku.

CRVENA RUŽA

Ovo je najreprezentativnija i najpopularnija boja ovog cvijeta. Predstavlja osjećaje ljubavi, strast i senzualnost. Ako darujete ružu ove boje demonstrirate svoje najintimnije osjećaje prema osobi kojoj dajete ovo cvijeće. Ako je crvena ruža sjajna, to simbolizira pobožnost. Ako se isporučuju buketi s 11 ovih ruža, to znači duboku i istinsku ljubav, dok bukete od 13 ovih ruža odabiru tajni obožavatelji.

BIJELA RUŽA

Poput crvenih ruža, ova bijela boja povezuje se s ljubavlju, ali na čistiji i čedniji način, zato ih mnoge mladenke odabiru prilikom izrade svojih buketa. Zahvaljujući njihovom značenju čistoće, ove se ruže koriste u mnogim pogrebnim aranžmanima kako bi izrazile sućut obitelji pokojnika.

RUŽIČASTA RUŽA

Ova nijansa ruže znači ljubav prema osobi koju ste zavoljeli od prvog dana. Ako cvijet ima trnje, ima dodatno značenje zahvalnosti. Jednako je i s intenzitetom boje buketa, koja pokazuje veliku zahvalnost prema osobi koju darujete.

ŽUTA RUŽA

Ako želite proslaviti zabavu ili rođendan, ovo je najbolji odabir boje za ružu! Žuta predstavlja prijateljstvo, radost, svjetlost i optimizam. Ruže s ovom bojom obično se daju prijateljima, posebno kada su premašile neki od svojih osobnih ciljeva ili dobile dugoočekivani posao.

NARANČASTA RUŽA

Ove su ruže dobar poklon kada želite poslati podršku i zahvalnosti. Ovakvim poklonom prenosite pozitivnu energiju, entuzijazam i uspjeh.

PLAVA RUŽA

Ako se odlučite darivati ruže plave boje, upućujete dragoj osobi da je zaista posebna, odajući joj povjerenje i privrženost. Nijanse tog cvijeta ne postoje u prirodi, ali  je to varijanta koju su stvorili ljudi. Upravo iz tog razloga cvjetovi odaju dojam tajanstvenosti.

Sada kada znate značenje boja, ovo prekrasno cvijeće možete poslati dragoj vam osobi s porukom koju želite prenijeti.

 

Pratite nas na ➡ Instagramu

Foto: © Pixabay