VELJAČA JE MJESEC LJUBITELJA KNJIŽNICA

Iako veljaču povezujemo s dolaskom karnevala i Dana zaljubljenih, ovaj mjesec krije još jednu zanimljivost. Ljubitelji knjiga i provođenja vremena u knjižnicama znaju da tijekom veljače obilježavaju ljubav prema knjigama. Knjižnice su sinonim za mir, tišinu i bijeg od svakodnevnog života.

Sjedite u njezinim prostorijama okruženi mislima poznatih filozofa, spisatelja, biografijama poznatih glazbenika, tajnama za bolji i zdraviji život. Knjigama koje volite, čitate i onima koje još niste otkrili. Sama pomisao da ste okruženi takvim bogatstvom, smiruje i inspirira u daljnjem otkrivanju životnih savjeta i mudrosti koje su ispisane na brojnim stranicama.

Knjižnica je mjesto susreta s ljudima s kojima dijelite istu ljubav prema knjigama, ali i pronalaska samog sebe. U njoj učite, čitate, razmišljate i informirate se. Svaki ugao knjižnice ispunjen je zanimljivim sadržajem za sve ukuse, interese i dobne skupine. Želja za stjecanjem novih znanja, jedan je od najčešćih razloga zbog kojeg posjećujemo knjižnice.

Iako živimo u digitalnom doba u kojem nas do informacija dijeli samo jedan klik, knjižnice kriju brojne kvalitetne i rijetke naslove koji nisu dostupni na internetu. Knjižnica nije samo mjesto za posudbu knjiga, već mjesto edukativno- društvenih sadržaja. Učenje stranih jezika, izložbe, predavanja o putovanjima, pomoć u učenju i pisanju lektira, predstavljanje novih knjiga, kreativne radionice za djecu i odrasle, samo su dio zanimljivih događanja koji traju tijekom cijele godine.

U nadi da tiskana knjiga nikada neće zamijeniti digitalnu, a hodnici knjižnica virtualne mape za pretraživanje naslova, vratite se na mjesta svog djetinjstva. Posjetite knjižnicu u kojoj ste posuđivali prve slikovnice i lektire ili onu u kojoj ste provodili svoje studentske dane. Ne dozvolite da brzi životni ritam i obaveze stanu na put učenju i otkrivanju novih svjetova. Veljača je, proslavite ju na mjestu koji najviše volite. Vratite se knjigama, a one će vas sigurno nagraditi na najbolji mogući način.

Prati nas na ➡ Instagramu Facebooku

Foto: © Unsplash


Pročitaj još:

FOTOGRAFIJA + DIZAJN = BAGS BY KRISTINA

KOREJSKI UMJETNIK IZRAĐUJE REPLIKE FOTOAPARATA OD PAPIRA

OVA SOLARNA KAPSULA OMOGUĆAVA VAM DA ŽIVITE GDJE GOD POŽELITE