OD JOGE DO BALETA: 4 PRIJEDLOGA ZA BESPLATNU TJELOVJEŽBU U SVOM DOMU

joga

Početak ožujka bi bio idealan za uživanje u aktivnostima na otvorenom, ali 2020. godina je donijela neke promjene zbog kojih ćemo se svi morati prilagoditi trenutnoj situaciji. Kako bi ojačali imunitet, održali svoje tijelo što zdravijim, a samim time i psihičko stanje u izolaciji – potrebno je napraviti dobar plan vježbanja i prehrane.

Uzimajući u obzir kako svatko ima vrstu tjelovježbe koja mu se više sviđa, predlažemo vam četiri potpuno drugačija pristupa vježbanju. Možda imate želju naučiti plesati sambu, osnove baleta, joge ili možda želite  kompletne treninge različitog intenziteta – sada imate priliku. Pa krenimo!

JOGA

Jedan od najboljih zagrebačkih joga studija nudi besplatne online satove uz ohrabrujući moto ‘Vježbajmo jogu normalno, svatko iz svog doma zajedno’. Medical Yoga Centar počeo je s radom 1990. godine, a danas provodi program na 12 zagrebačkih lokacija. Kako tijekom pandemije koronavirusom ne mogu nastaviti s radom, sve aktivnosti su prebacili online s ciljem da svima omoguće besplatne satove joge. Uključite se i uživajte u svim benefitima koje vježbanje joge pruža. Medical Yoga Centar možete pratiti na službenoj web stranici i društvenim mrežama: YouTube, Facebook, Instagram i LinkedIn

BALET

Iz Rusije nam dolazi ponuda koju ljubitelji plesa i umjetnosti nikako ne bi trebali odbiti. Moskovski baletni studio Dancesecret nudi besplatne online satove baleta svakog dana u tjednu i to za nekoliko stupnjeva. Ako su vam rekli da ste prestari da počnete plesati balet,  online sati rekreativnog vježbanja baleta će vas u tome potpuno razuvjeriti. Balet ima puno prednosti za tijelo, a jedna od najvažnijih je poboljšavanje držanja tijela te oblikovanje i izduživanje mišića. Dovoljan razloga da probate s kojim satom baleta u svom domu.

SAMBA

Zavodljivi brazilski ples prije nekoliko godina je postao pravi hit u Hrvatskoj, a sve zahvaljujući Brazilki Anny Alves. Zagreb je postao njezin novi dom u kojem je otvorila i školu sambe, a tijekom pandemije koronavirusa osmislila je besplatne online satove sambe na društvenim mrežama. Satove možete pratiti iz svojih domova utorkom i četvrtkom na Instagramu i Facebooku, na kojima vas čekaju i snimke prethodno snimljenih samba classova koje ste možda propustili.

NIKE TRENINZI

Popularna aplikacija za vježbanje Nike odrekla se 14,99 dolara mjesečne naknade za svoju premium uslugu u neograničenom roku. Preuzimanje aplikacije omogućuje ljudima besplatan pristup na više od 185 vježbi (joga, kardio i više) koje traju od 15 do 45 minuta, kao i ciljanih programa trčanja, prehrane i wellness savjeta.

 

Foto: © Unsplash

Screenshot: © Anny Alves Škola sambe


Pročitaj još:

7 SUPERMOĆNIH TOPLIH NAPITAKA KOJI JAČAJU IMUNITET

CENTAR ZA KULTURU PREHRANE VAS POZIVA DA SE UKLJUČITE U ONLINE ZAJEDNICU #KUHAMDOMA

KORONA KULTURA: NA IZLOŽBE, KONCERTE, PREDSTAVE I KINO PROJEKCIJE OD SADA VIRTUALNO