AROMATERAPIJA U VAŠEM DOMU: NAPRAVITE SVOJ DEZINFEKCIJSKI SPREJ

Kako bi prevenirali virusne infekcije, gripu i trenutnu zarazu koronavirusom važno je održavati besprijekornu higijenu ruku. To znači da nakon svake radnje i dodirivanja predmeta koje koristi veliki broj ljudi, ruke morate dobro dezinficirati. Kako voda i sapun nisu uvijek dostupni, osobito u supermarketu ili javnom prijevozu praktično je napraviti svoj higijenski sprej za ruke koji uvijek možete imati u torbi.

Nakon dodirivanja stvari koje se sigurno ne čiste često (kao što su ručke na vratima, tipke u dizalu, aparati za semafor) stavite sprej za ruke i dobro ga utrljajte. Za izradu homemade spreja potrebna vam je samo bočica sa špricom od stakla (50 ml) koju možete kupiti u svakoj bolje opremljenoj ljekarni, medicinski alkohol i nekoliko vrsta eteričnih ulja koji su dostupni u Bio & Bio web trgovini.

SASTOJCI:

50 ml medicinskog alkohola

5-10 kapi eteričnog ulja Ravintsara – snažno antivirusno djelovanje i dobro podnošljivo za kožu

5 kapi eteričnog ulja Limuna – umjereno antivirusno djelovanje i osvježavajuća aroma

2 kapi eteričnog ulja Eukaliptus citriodora – snažno antivirusno djelovanje, ulje ne smije biti starije od 6-9 mj (otvoreno)

1 kap eteričnog ulja Cimet kore – antivirusno djelovanje i snažnog mirisa

1 kap eteričnog ulja Cedra ili Manuka ulja – za stabiliziranje mješavine

PRIPREMA:

Dobro pomiješaj sastojke u bočici sa sprejem. Prije svake uporabe dobro protresite i posprejajte po rukama. Mješavinu također možeš koristiti i za inhaliranje.

 

Izvor: Recept-  Eliane Zimmerman Aromapraxis/Bio&Bio tim

Foto: © Pixabay


Pročitaj još:

5 TRIKOVA ZA BOLJE PAMĆENJE

MICELARNA VODA – NAJPOPULARNIJA PRIRODNA KOZMETIKA ZA NJEGU LICA

NAHRANITE KOŽU: 3 PRIRODNE MASKE ZA LICE KOJE MOŽETE NAPRAVITI U SVOM DOMU