OD LANA DO BAMBUSA: NAJBOLJI LJETNI MATERIJALI ZA ODJEĆU I MODNE DODATKE

Ljeto je, mnogo je sunca, temperature su visoke. Treba se oblačiti lagano, a osim toga birati materijale za odjeću i modne dodatke koji omogućuju disanje kože i pomoći nam da se osjećamo bolje.

PAMUK – PO MOGUĆNOSTI BIO

Ovaj materijal je najbolji izbor za vruće ljetne dane. Dolazi u bezbroj boja i nježno miluje kožu. Upija znoj i omogućuje da se toplina lako oslobađa iz kože, zbog čega se u ovakvoj odjeći osjećamo jako dobro. Odličan je za izradu bilo koje odjeće, od majica do dugih haljina pa do dodataka poput marama, a lijepo izgleda i za svakodnevne šetnje gradom kao i noćne izlaske. Svakako izaberite bio pamuk jer se kod običnog pamuka koriste kemikalije koje zagađuju prirodu pa tako neizravno mogu naštetiti i vašoj koži.

LAN – ZA LEŽERAN LOOK

Još jedan materijal u kojem ćete se za vrijeme vrućina osjećati odlično. Može upiti jako mnogo vlage, a brzo se suši, zbog čega ćete se osjećati puno bolje. Nadalje, ne lijepi se za kožu, što mu je još jedan plus. Jako se gužva što mu neki uzimaju kao negativnu stranu, međutim za mnoge druge to je zapravo dobra stvar jer pridonosi sasvim drugačijem, ležernom stilu.

TRAPER – KEPER

Neki se ne skidaju iz trapera ni u jedno godišnje doba pa za zaljubljenike u ovaj materijal predlažemo keper. Izgleda kao traper, a napravljen je od pamuka, idealan za ljetne vrućine. Zapravo ima iste karakteristike kao traper, s tim da je mnogo laganiji.

SVILA – ZA SVA GODIŠNJA DOBA

Luksuzna je i lako se prilagođava svim temperaturama pa je zimi u njoj toplo, a ljeti hladi. Mekana je, lagana, ne potiče znojenje, što nam više treba?

NE ZABORAVIMO NI…

…pletene torbe od slame, rafije, lana, ratana, tekstila i bambusa. Od pedesetih godina prošlog stoljeća postale su zaštitini znak francuskog chica, a ove godine se vraćaju na velika vrata.

 

Foto: © Pexels


Pročitaj još:

FOTOGRAFIJA + DIZAJN = BAGS BY KRISTINA

ODRŽIVA MODA ZA POČETNIKE: 7 DEFINICIJA KOJE TREBAMO ZAPAMTITI

WANDERLUST BY NIMFA CALYPSO – NOVA KOLEKCIJA TORBI ZA SVE LJUBITELJICE PUTOVANJA