DVIJE GODINE BEZ LEGENDARNOG GLAZBENIKA: OVO SU NEKE OD NAJLJEPŠIH PJESAMA OLIVERA DRAGOJEVIĆA

oliver dragojević

Na današnji dan prije dvije godine, napustio nas je jedan od najvećih hrvatskih glazbenika – Oliver Dragojević. Poseban glas i energija koju je prenosio u pjesme uz koje su se rodile mnoge ljubavi, ostat će zauvijek zapamćene. Oliver je  jedan je od rijetkih hrvatskih glazbenika koji se može pohvaliti nastupima u njujorškom Carnegie Hallu, pariškoj Olimpiji, londonskom Royal Albert Hallu i Opera Houseu u Sidneyu. Sjećanje na glazbenu legendu obilježit će se posebnim glazbenim i kulturnim događanjima sve do kraja srpnja.

U ponedjeljak, 27. srpnja u njegovoj rodnoj Veloj Luci, započela je manifestacija koja je otvorena izložbom “Oliver u Luci/Luka u Oliveru”. Nastavlja se promocijom knjige Zlatka Galla posvećena Oliveru i koncertom ‘Trag u beskraju’ u srijedu, 29. srpnja na kojem će nastupiti Nina Badrić, Petar Dragojević, Petar Grašo i Dupini, uz pratnju gudačkog orkestra i dirigenta Alana Bjelinskog, te vodstvo poznatog producenta i Oliverovog prijatelja Ante Gele.

Manifestacija se nastavlja u četvrtak 30.srpnja koncertom ‘Evo mene među moje’ na kojima će nastupiti mlade snage hrvatske glazbene scene poput Mie Dimšić, Sabrine Hebiri, Dina Jelusića i Matije Cveka. Tjedan sjećanja na legendarnog glazbenika završava u petak, 31. srpnja uz jazz koncert Ines Tričković i benda. Za sve koji ne mogu pratiti koncerte uživo, 29. i 30.07. prenosit će se na Max TV-u, Youtube kanalu i Facebook stranici HT- te na Narodnom radiju.

Na jesen slijedi nastavak projekta ‘Trag u beskraju’ i Memorijalna zbirka Olivera Dragojevića koja će biti smještena u Centru za kulturu u Veloj luci. Prisjetimo se Oliverovog života uz neke od najljepših pjesama koje nam je ostavio u svom impresivnom glazbenom opusu.

DOBAR DAN

 

BEZ TEBE

 

MOLITVA ZA MAGDALENU

 

MOJ LIPI ANĐELE

 

GALEB I JA

 

TRAG U BESKRAJU

 

 

Foto: © Oliver Dragojević Offical Facebook page