NOVA PONUDA U SELECTEDD CONCEPT TRGOVINI: ART PRINTEVI IZ UGLEDNE ALIUM GALERIJE I THE POSTER CLUBA

Prijateljstvo Selectedd concept trgovine s danskom umjetničkom galerijom Alium i The Poster Clubom, Zagrebu je donijelo novu i kvalitetnu ponudu umjetničkih visokokvalitetnih printeva tiskanih poznatom Giclée likovnom grafičkom tehnikom tiska s dugotrajnom tintom. Ponudom minimalističkih art printeva vlasnica Selectedd trgovine i povjesničarka umjetnosti Nives Borko želi srušiti barijeru elitističkog poimanja umjetnosti koju si samo rijetki mogu priuštiti.

Postavljanjem izuzetnih umjetničkih djela na zidove vašeg doma ili ureda, osim što u prostoriju unosite dio svoje osobnosti, prenoseći i komunicirajući svoje vrijednosti, neposredno dajete naglasak što promatrati u prostoriji, čime se stvara ugodan i inspirativan ugođaj za sve koji borave u vašem domu ili u radnom okruženju – od ukućana, gostiju i radnih kolega, ističe

EKSKLUZIVNE KOLEKCIJE POTPISUJU POZNATA UMJETNIČKA IMENA 

Pažljivo odabrana Selectedd ponuda umjetničkih printeva sastoji se od kolekcije kultnog Kinfolk magazina, produciranih za Alium galeriju, radova poznatih skandinavskih umjetnika, također ekskluzivno kreiranih za Alium galeriju te The Poster Club kolekcije. 

The Kinfolk Print kolekcija okuplja umjetnike poput Luca Braqueta, francuskog fotografa koji je odgovoran za neke od najglamuroznijih modnih editorijala istoimenog magazina, fotografkinje Cecilie Jegsen te Simona Cavadinijia, švicarsko-talijanskog nagrađivanog fotografa inspiriranog motivima mrtve prirode. 

Luca Braqueta Le Chat Chic

Danski dizajner Carsten Beck za dansku je Alium galeriju spojio boje i oblike u umjetničkom printu naziva Facesing dok je Leise Dich Abrahamsen, danska umjetnica koju odlikuje razigrani stil i duboka strast prema bojama i njihovim beskrajnim mogućnostima, radom Curves prikazala jednostavnost ljubavi u boji. Inače, Alium galerija poznata je po brisanju granica između umjetnosti, dizajna i interijera te se u njoj prikazuje kurirani izbor rotirajućih originalnih umjetničkih djela i jedinstvenih predmeta.

Carsten Beck Facesing

Pažljivo odabrana kolekcija The Poster Cluba, između ostalog, sadrži radove dizajnerskog studija Garmi, specijaliziranog za grafički i industrijski dizajn sa sjedištem u Kopenhagenu koji svoje radove opisuju u tri riječi: organski, pristupačni i estetski. Tu je i kreativni studio Rubin koji istraživanjem boja, kontrasta, predmeta i oblika stvara nova djela, kao i rad Brush Orchestra, poznatog njemačko-australskog umjetnika Johannesa Gepperta.

kinfolk, art print, selectedd, nives borko

Rubin Composition

Pri postavljanju umjetničkog zida, ističe Borko, bitno je znati kako koje djelo postaviti da jasno govori za sebe, ali i da u kombinaciji s ostalim djelima tvori estetsku cjelinu. 

Ovo je tek početak ponude umjetničkih djela u zagrebačkoj concept trgovini. Kako doznajemo, uskoro će biti predstavljena i suradnja s pariškom galerijom The Craft. 

Za izbor umjetničkih printeva, okvira i savjeta posjetite Selectedd trgovinu na adresi Preradovićeva 32, njihov web shop ili Instagram profil.