JESTE LI ZNALI DA PRAVILNOM PREHRANOM KOD ŠTENACA MOŽETE POJAČATI NJIHOV IMUNITET ZA 50%?

purina pro plan, štenci, hrana za štence, pravilna prehrana za štence

Vlasnici pasa znaju koliko im je život ljepši od kada su u suživotu s njima. Pas je čovjekov najbolji prijatelj, a kako bi to prijateljstvo bilo dugotrajno i kvalitetno za obje strane, važno je od početka razmišljati o tome što odgovorno vlasništvo nosi. Sam početak nije uvijek jednostavan, pogotovo kada se radi o štencima, zato je svaka pomoć i svaki savjet dobrodošao. Od prvog susreta i odabira prave hrane do njegovog rasta i razvoja – stručnjaci iz Purine pobrinuli su se da vam upravo olakšaju taj start.

ODGOVORNO VLASNIŠTVO 

Udomljavanje je plemeniti čin kojim ćete spasiti jedan život, a svoj učiniti bogatijim na nekoliko razina. Prilikom udomljavanja bitno je odabrati pravu pasminu za sebe, onu kojoj ćete se moći kvalitetno posvetiti, a da pritom u svemu uživate i vi i pas. U Purininom izborniku pasmine, možete detaljno istražiti koja bi pasmina najviše odgovarala vama i vašim obavezama.

Nije isto ako primjerice udomljavate Jack Rusell terijera koji su izuzetno energični psi i zahtjevaju visoku razinu aktivnosti pa mogu biti zahtjevni čak i iskusnim vlasnicima ili primjerice Engleskog koker španijela koji su blagi, nježni i mazni psi, idealni za stan, ali i duge šetnje šumama jer su ipak lovci. Trebali bi razmisliti i o veličini vašeg psa i prostora u kojem živite, te o vašim dnevnim obavezama i možete li ovim bićima pružiti sve što im je potrebno za dug i sretan život. Ako udomljvate štenca mješanca, morate biti spremni na to da su zaigrani i znatiželjni i da je s njima potrebno puno rada.

Iznimno je važno biti svjestan da je štencima potrebno vrijeme i vaše strpljenje, a treniranje i odlazak u školicu, koraci su koje nikako ne bi trebali preskakati. Tako ćete naučiti komunicirati s vašim psom, a savjeti stručnjaka pomoći će vam da što bolje razumijete njegove potrebe, jer svi su psi različiti. Dobro znamo da određene pasmine zahtijevaju određene uvjete, a u svemu tome veliku ulogu igra i karakter, te strah i privikavanje šteneta na novi dom. S njime se treba znati nositi, učiti ga i odgajati na pravi način, uz pravilnu prehranu i dovoljno igranja, kako bi živio što kvalitetniji život, na obostrano zadovoljstvo.

purina pro plan, pravilna prehrana za štence, štenci, hrana za štence

ŠTENE DOLAZI U DOM

Došao je taj trenutak i u vaš dom stigao je novi kućni ljubimac. U vremenu koje je pred vama, važno je da taj prvi korak prilagodbe na novu okolinu, prođe što bezbolnije. Brižan i odgovoran vlasnik, svakom će štenetu pomoći da stvori povjerenje i osjeća se sigurno i zaštićeno. Za početak je jako važno znati nekoliko osnovnih stvari:

• osigurajte mu posebno mjesto u kući: Važno je pse od malih nogu učiti da imaju svoje mjesto u domu, nabavite mu krevetić i igračke.

• svježa voda: Pas bi na svom mjestu trebao uvijek imati zdjelicu sa svježom vodom.

• redovito šetanje i socijalizacija: Štencima u početku treba vremena da nauče obavljati nuždu na za to određeno mjesto, a redovitim šetnjama polako ćete ga navikavati na svijet oko njega kojem će se kasnije veseliti.

• treniranje: Treniranje je zabavan, ali težak posao – morate ih naučiti svemu: od obavljanja nužde do navikavanja na povodac. Ako imate vremena i strpljenja, otkrit ćete da je njihova transformacija uistinu predivna i sav uloženi trud pomoći će vam izgraditi veliku povezanost sa svojim štencem.

• kvalitetna prehrana: Kvalitetna prehrana od malih nogu jedna je od najvažnijih stavki na koje morate misliti. Važno je da je uravnotežena i optimalna i da sadrži sve što je potrebno vašem štencu za pravilan razvoj.

purina pro plan

KVALITETNA PREHRANA OD MALIH NOGU

Pravilna i uravnotežena prehrana važna je u svakoj fazi razvoja psa, a s njom treba krenuti od malih nogu. U prvih pet mjeseci života, njihov imunitet se tek gradi i tada je jako važno čime ih hranimo. Pro Plan Puppy OPTISTART osmislili su veterinari i nutricionisti pa on u sebi, uz sve znanstveno dokazano dobre sastojke koji osnažuju zube, kosti i mišiće štenaca, sadrži i moćan sastojak imuniteta, kolostrum. Kolostrum je prvo majčino mlijeko koje mladuncima stvara imunitet, jača njihovu prirodnu obranu, čini ih otpornijima i omogućuje im optimalan rast i razvoj. Brojna istraživanja pokazuju da upravo ova formula povećava imunološki odgovor za do 50%.

Vlasnicima je sve više bitno da se i njihovi ljubimci kvalitetno hrane, a sve se više povećava svijest o tome koliko to može utjecati na njihov rast i razvoj. Neka prehrana vašeg psa bude uravnotežena od samih početaka kako bi se uspjeli razviti u zdrave i velike pse. Neki štenci mogu imati i specifične potrebe, pa su upravo zato stručnjaci iz Purine razvili ,,asortiman PRO PLAN formula za osjetljivu kožu, za štence malih i srednjih pasmina, za štence velikih pasmina atletske građe, štence robusne građe, kao i za skotne kuje i one koje doje… Sva hrana napravljena je od visoko kvalitetnih sastojaka, s vitaminima i ključnim hranjivim tvarima važnima za razvoj vašeg psa.

NOVI ČLAN U OBITELJI

Od dovođenja štenca u kuću do promatranja i sudjelovanja u njegovom rastu i razvoju, odgovorno vlasništvo jedno je od najljepših iskustava. Našom ljubavlju, život im doista možemo učiniti ljepšim, a ako ste se odlučili na udomljavanje, učinit ćete dobro djelo i uljepšati jedan život. Svima koji udome štene iz Udruge Indigo između 20.4. i 20.5. Purina i Udruga Indigo osigurat će besplatnu školicu za njihovo novo štene u trajanju od 2 tjedna + hranu za štence Purina Pro Plan Puppy OPTISTART.

Foto: © Purina