ZAVIRITE U NOVU LIMITIRANU IKEA KOLEKCIJU KOJA DOLAZI U LIPNJU

LOKALT je rezultat suradnje suvremenih dizajnera iz Ammana, Delhija i Bangkoka s dizajnericom iz tvrtke IKEA, a riječ je o živopisnoj kolekciji ručno izrađenog tekstila i keramike u kojoj se lokalne tradicije spajaju s pripadajućim obrtima, pa svaka navlaka za jastuke, prostirka, košara i zdjela govore o ravnopravnosti, inkluzivnosti i egzistenciji u regijama u kojima je to najpotrebnije.

ikea lokalt

„LOKALT je kolekcija s modernim i izražajnim shvaćanjem tradicionalnog ručnog rada i obrtništva. Puna je neobičnih detalja koji pričaju priče s mjesta na kojima se predmeti zapravo proizvode. Keramika odaje počast tajlandskom načinu posluživanja hrane, svakodnevni život u Jordanu i napose Ammanu nazire se u tekstilima za dom, a ekspresivni motivi na navlakama za jastuke i prostirkama nadahnuti su indijskim naslijeđem”, kaže Maria O’Brian, kreativna voditeljica u Range&Supply odjelu tvrtke IKEA.

IKEA LOKALT

 

Inicijativa IKEA Socijalno poduzetništvo nastoji omogućiti bolji svakodnevni život stvaranjem dugoročnih prilika za posao i egzistenciju za ranjive skupine, zahvaljujući poslovnim partnerstvima. Inicijativom Socijalno poduzetništvo IKEA razvija brojne proizvode s obrtnicima iz cijelog svijeta još od 2013. godine.

ikea lokalt

Kolekcija LOKALT bit će u prodaji u robnoj kući IKEA Zagreb sredinom lipnja 2021.

 

Foto: © IKEA