SONY PREDSTAVIO KLIMA UREĐAJ KOJI UVIJEK MOŽETE NOSITI SA SOBOM

Ljeto je pokazalo sva svoja lica, a svaki način hlađenja je više nego dobrodošao. Postoje ljudi koji loše podnose visoke temperature, a život si olakšavaju bijegom u hlad ili klimatizirane prostore koji postaju glavno mjesto boravka tijekom ljetnog razdoblja. Kako bi osvježenje uvijek imali pri ruci, rješenje je ponudila japanska tvrtka Sony.

Zamislite da imate uređaj za tijelo koji biste mogli nositi u džepu i koji kontrolirate pomoću aplikacije instalirane na vašem mobilnom telefonu? San se upravo pretvorio u stvarnost, jer prijenosni klima uređaj već postoji. ‘Reon Pocket’ djeluje termoelektričnim hlađenjem, no odgovorni za njegov dizajn kažu da se može koristiti i za grijanje u zimskim danima.

Foto: ©Sony

Čekanje tramvaja u zimskim mjesecima ili pješačenje po niskim temperaturama, bit će olakšano zahvaljujući malom prenosivom uređaju koji će vas grijati, odnosno hladiti tijelo tijekom ljeta. U teoriji, korisniku se može smanjiti tjelesna temperatura do 13 Celzijevih stupnjeva i povisiti za oko 8 stupnjeva Celzijusa u ledenim zimskim mjesecima.

Bluetooth uređaj veličine malog novčanika, ubacuje se u posebnu košulju s džepom na dnu vrata i povezuje se s aplikacijom koja korisnicima omogućuje kontrolu temperature putem telefona. Nema više vrućine u autobusu, na poslu ili tijekom treninga u teretani. Prijenosni klima uređaj kompatibilan je s iOS-om i Androidom, trajanje baterije je 90 minuta, vrijeme punjenja dva sata, teži samo 85 grama i ima USB ulaz.

Voditelj projekta Joichi Itokoji koji već 12 godina radi za tvrtku Sony, s iskusnim timom stručnjaka od 2017. godine razrađuje ideju za prijenosnu klimu koju su nakon testiranja predstavili u Crowdfunding kampanji u Japanu.

Sony namjerava lansirati svoj proizvod 2020. godine, no za sada samo u Japanu koja će biti jedina zemlja u kojoj će uređaj za hlađenje biti u prodaji povodom sljedećih Olimpijskih igara. Ako sve bude po planu, ‘Reon Pocket’ i majica prodavat će se po cijeni od oko 120 eura i mnogima olakšati najteže vremenske uvjete.