GDJE PUTOVATI U SIJEČNJU? 7 NAJBOLJIH DESTINACIJA ZA POČETAK GODINE

halstatt

Tražite zanimljivu destinaciju za putovanje u siječnju kako biste dobro započeli godinu? Nema bolje odluke u 2020. godini. Siječanj nije najpopularniji mjesec za turiste, što znači da vas ne čeka velika gužva, a na raspolaganju imate puno zanimljivih opcija za nezaboravan početak godine. Osim što ćete napuniti baterije, energično ćete krenuti u godinu s novim uspomenama i iskustvima.  Predlažemo vam 7 najboljih destinacija za putovanje u siječnju 2020. godine. Spremni?

HARBIN – KINA

Kina je spektakularno odredište za putovanje, osobito ako je vaš odabir Harbin. Ovaj grad je udaljen dva sata zrakoplovom iz Pekinga, a domaćin je jednog od najimpresivnijih festivala na svijetu. Festival skulptura snijega i leda održava se svake godine od kraja prosinca do kraja veljače. Nekoliko umjetnika marljivo gradi skulpture i impresivne građevine u potpunosti napravljene od leda. Morate biti spremni izdržati prosječne temperature od -20ºC do -35ºC, zato spakirajte toplu odjeće i u posjet ledenom festivalu idite dobro odjeveni. Bez obzira na ekstremne temperature, vjerujemo da je Harbin jedno od najboljih odredišta za putovanja u siječnju. Ovaj festival se mora vidjeti jednom u životu!

harbin

OMAN – BLISKI ISTOK

Oman je zemlja koja svake godine budi sve veći interes. Iako je njegova klima pogodna za dolazak turista tijekom cijele godine (osim ljetnih mjeseci), Oman može biti vrlo zanimljivo odredište za putovanje u siječnju. Vjerojatno je najbolji mjesec da otkrijete ovu zemlju, jer se temperature kreću između 17 ° C i 25 ° C. I usprkos tzv. kišnom mjesecu u godini, padaline nisu dugotrajne i kiša neće upropastiti vaš odmor! Veljača je također dobar mjesec, ali siječanj je mnogo popularniji jer se slave neki od najvažnijih festivala u godini.

SIEM REAP – KAMBODŽA 

Grad Siem Reap srce je povijesne regije Angkor u Kambodži. Oko grada postoje stotine hramova koji su bili bitan dio velike kmerske civilizacije. Najpoznatiji i najveći je Angkor Wat, ali vrijedi provesti tri ili četiri dana istražujući područje i otkriti druge dragulje poput Bayonovog hrama ili Pre Rup-a. Siječanj je fantastičan mjesec za posjet hramovima, a temperature će se kretati između 20 ° C i 30 ° C. Tako ćete imati više šansi vidjeti sjajan izlazak sunca na Angkor Watu, što je jedna od najvažnijih stvari u Siem Reapu. A ako imate priliku, preporučujemo vam da upoznate i grad Phnom Penh.

CHAMONIX – FRANCUSKA 

Chamonix je predivan francuski grad i poznati skijaški centar koji je idealan za ljubitelje zimskih sportova. Ovaj slikoviti grad nalazi se odmah u podnožju Montblanca, najviše planine u Europi. Iz Chamonixa možete posjetiti nekoliko jezera i vidikovca poput onog L’Aguille du Midi, visokog 3777 metara.  Chamonix je apsolutno jedno od najboljih odredišta za skijanje i putovanje u siječnju.

PHUKET – TAJLAND

Tajland je jedna od napopularnijih destinacija za putovanja. Ako želite u potpunosti uživati u plažama na jugu zemlje, siječanj je sjajno vrijeme za putovanje. Klima je suha, a temperature vrlo vruće, dosežu i 30 ° C. Phuket je najpoznatiji otok na Tajlandu, a ima savršenu kombinaciju plaža, kulturnih atrakcija i zabave. Osim Phuketa, možete posjetiti poluotok Krabi i poznate otoke Phi Phi.

SEVILLA – ŠPANJOLSKA

Sevilla je savršena destinacije u bilo koje godišnje doba, iako se ljeti jako teško kretati kroz grad. Zbog visokih temperature koje dosežu više od 40ºC, teško je obilaziti sve zanimljive atrakcije. Zime u Sevilli su vrlo ugodne, pa ovaj grad mnogi opisuju kao jedno od najboljih odredišta za putovanje. Temperature se u prosjeku kreću između 7 ° C i 17 ° C, znatno više nego u ostatku Španjolske i kontinenta, a dani su prilično sunčani. Tako ćete imati veličanstvenu priliku uživati u španjolskoj kuhinji i posjetiti kraljevski Alcazar iz Seville, blago koje su Arapi ostavili u Španjolskoj.

HALSTATT – AUSTRIA

Hallstatt je jedan od najljepših gradića koje se može vidjeti u Austriji i Europi. Izgleda kao da je iz bajke, a kad padne snijeg okruženje je još čarobnije. Temperature se kreću između 2 ° C i -4 ° C. Klima možda nije najugodnija, ali kad vaše oči vide bajkovite snježne krajolike, u potpunosti ćete zaboraviti na hladnoću. Ako volite skijanje ili snowboarding, možete uživati u dobrim austrijskim stazama. Bez sumnje, Hallstatt je jedno od najboljih mjesta za putovanje u siječnju.

 

Prati nas na ➡ Instagramu Facebooku

Foto: © Pixabay


Pročitaj još:

UPOZNAJTE ZEMLJU MOHITA, SALSE I LJUBAVI

7 MJESTA KOJA U FRANCUSKOJ MORATE POSJETITI

POSJETITE MILANO- GRAD KOJI ODIŠE LJEPOTOM I MOĆI