CENTAR ZA KULTURU PREHRANE – SVE ŠTO ŽELITE NAUČITI O GASTRONOMIJI NA JEDNOM MJESTU

Hrana budi sva naša osjetila i uljepšava nam život u svakom pogledu. Kad otvorite vrata svoje kuhinje, dijelite život, a što je ljepše od zajedničkog druženja i dijeljenje lijepih trenutaka? Osim dobre zabave, hrana je sinonim za istraživanje susjednih ili dalekih destinacija. Degustacija novih okusa, upoznavanje običaja i kulture hrane kroz razna jela najbolji je put oko svijeta.

Kako bi se kultura, putovanje i dobra zabava ujedinili na jednom mjestu, Ana Marušić Lisac, Vanja Varga i Anja Bajt otvorile su Centar za kulturu prehrane. U Centru se svaki mjesec održavaju kulinarske radionice i tečajevi, degustacije i prezentacije proizvoda, kulinarski team building, vinske i pivske edukacije kao i gastronomska savjetovanja.

Za gastro hedoniste, Centar za kulturu prehrane je nezaobilazna adresa na kojoj mogu naučiti sve kulinarske trikove i uživati u dobroj atmosferi. Na samom početku godine počele su već tradicionalne slastičarske radionice kao i kulinarski tečajevi koji vas vode na put oko svijeta. Svaki mjesec nude nove tečajeve i radionice, a veljača je puna iznenađenja. Svi polaznici radionica dobivaju diplomu i recepte, a na samom kraju slijedi zajednička večera. Ne može bolje! Evo što vam Centra za kulturu prehrane nudi do kraja mjeseca.

FRANCUSKA – KULINARSKA VEČERA I RADIONICA

Francuska hrana globalno je poznata po izvrsnim okusima. Tradicionalna francuska kuhinja oslanja se na jednostavne kombinacije koje pojačavaju bogate, prirodne okuse osnovnih sastojaka. Na radionici ćete naučiti pripremiti: Piletinu u crnom vinu, Pitu od luka, Quiche Lorraine, Pileću paštetu i Francusku čokoladnu tortu.

FRANCUSKE SLASTICE

Nije tajna da Francuzi svoje deserte shvaćaju  vrlo ozbiljno. U pripremi su vrlo posvećeni, a nakon takvog pristupa jedino što je moguće je pravo gastro remek djelo.  Svi koji od francuske kuhinje najviše vole slatki dio, na ovoj radionici imaju prilike naučiti pripremati čak pet slastica: Tarte tatin s jabukama, Clafoutis sa šljivama, Ekleri, Creme Brulee i čokoladni tartufi

MALA ŠKOLA PIVA

Zabavnu i edukativnu radionicu koja se sastoji od degustacije 6 craft piva i canapea, vodi stručni predavač educiran na prestižnoj londonskoj The Beer Academy. Naučit ćete različite okuse, stilove i povijest piva, kako iskombinirati različita jela i odgovarajuće pivo, a tečaj je idealan za sve. Od početnika do onih malo iskusnijih pivoljubaca.

BAO & GYOZA – KULINARSKA RADIONICA I VEČERA

Bao peciva i gyoza je idealna radonica za sve koji uživaju u azijskoj kuhinji. Gyoza ili japanska punjena tjestenina raznim začinima i mesom jedan je od najpoznatijih jela. Japanci su ovo jelo donijeli u Kinu, a od nedavno se može probati i u Zagrebu. Ako se želite okušati u izradi i naučiti pripremiti punjene, mekane jastučiće – ovo je radionica za vas.

ŠKOLA KUHANJA ZA ŠKOLARCE

Radionica namijenjena za školsku djecu od 7+ idelana da za male gastro ljubitelje koji žele naučiti sami nešto pripremiti. Prvo će dobro zaposliti rukice, a nakon toga sve fino ručati. Školarci će pripremati tuna salatu, sushi, tortilje s povrćem i sirom, smoothie, tjesteninu sa sirom i vrhnjem, čokoladne muffine i sirove zdrave kolačiće.

NAPREDNA ŠKOLA SLASTIČARSTVA – KREME

Naučili ste osnove slastičarstva i svi hvale vaše vještine, ali želite nadograditi znanje i naučiti pripremati kreme kao što su panna cotta, creme brulee i zabaglione? Rezervirajte 22.02. za ovu odličnu radionicu.

CJELODNEVNA ŠKOLA SLASTIČARSTVA

Želite se okušati u slastičarstvu, a nemate vremena za dugotrajnu edukaciju? Jednodnevna radionica slastičarstva idealna je za sve koji u kratkom roku žele naučiti maksimalno. Čeka vas 12 recepata: sacher biskvit, joconde biskvit, čokoladni ganache, slastičarska krema, voće (dekoracija, posluživanje), dizana tijesta  (orehnjača/makovnjača), vučena tijesta (štrudla: sir/jabuke), zdravi čokoladni mousse i edukacija o zamjenama za brašno i šećer, prhko tijesto za pitu i keksiće, keksi s komadićima čokolade (osnovno tijesto za kekse), nadjev za pitu: lemon curd (krema od limuna) + meringue i nadjev za prhke keksiće: marmelada.

MALA ŠKOLA KAVE

U maloj školi kave učite kako pripremiti omiljeni jutarnji napitak na nekoliko načina. Pomoću džezve, moke, french pressa, AeroPressa Harija V6. Profesionalni barist Dejan Ganžulić uvest će vas u čudesan svijet kave, a naučit ćete odakle potječe kava, njegove vrste, okuse, pravilnu kupovinu i sve zanimljivosti.

INDIJA – KULINARSKA RADIONICA I VEČERA

Pratite li blog Veseli trbuh, sigurno će vas zanimati gastro putovanje Indijom koje vam priprema Anita Kozina. Naučite pripremiti: Naan, Pakoru, Alo Gobi, Butter Chicken, Indijsku salatu i Lemon rice.

TALIJANSKE SLASTICE

Italija je dom brojnih slastica i kolača od kojih svaki ima svoju povijest, kulturni značaj ili praznik koji je s njom povezan. Uživate li u jedenju i pečenju ovih ukusnih deserata, u Italiju ćete putovati kroz pet vrhunskih slastica: Tiramisu, Crostata s ricottom, Torta caprese (čokoladna, bez brašna), Brutti ma Buoni i Frappe.

ZDRAVE SLASTICE

Naučite pripremati zdrave slastice koje uključuju recepte bez bijelog brašna i šećera, glutena, raw i mliječnih prooizvoda. Svi recepti će uključivati zdraviju varijantu recepata kako bi mogli u svoju prehranu uvrstiti odlične deserte u kojima će uživati cijela obitelj.

SUSHI X 3 – FUTOMAKI – HOSOMAKI – URAMAKI

Na kraju mjeseca, otputujte u daleki Japan i učite pripremati tradicionalnu japansku poslasticu. Na radionici vas čeka tri vrste sushija: futomaki, hosomaki i uramaki.

Centar za kulturu prehrane pratite na Instagramu, Facebooku i Twitteru. Sve informacije o radionicama možete dobiti na e-mail: info@kulturaprehrane.hr

Foto: © Centar za kulturu prehrane


Pročitaj još:

MIRISNI RECEPT ZA HLADNE DANE: PITA OD JABUKA

OSMI ‘VESELI STOL’ – GASTRO PUTOVANJE U DALEKU PERZIJU & VEČERA S DOBROTVORNIM KARAKTEROM

RAZVESELITE SVOJE NAJDRAŽE ZA KRAJ GODINE: RECEPT ZA TORTU OD NARANČE I ČOKOLADE