JEDNA OD NAJBOLJIH SVJETSKIH BICIKLISTICA, KAJSA TYLEN DOLAZI U ZAGREB

Ako ste strastveni u biciklizmu ili pratite svjetske biciklističke rekorde, tada bi vam ime Kajsa Tylen moglo biti jako zanimljivo. Kajsa je vrhunska biciklistica na daljinu koja ruši sve svjetske rekorde, a nadmašila je rekord Billie Fleming (poznate kao Billie Dovey) od 47,642 kilometara iz 1938. – i nije se tu zaustavila. Bez obzira na vaše sportske interese, ovu ženu svakako trebate upoznati

Kasja je rođena u Švedskoj, a danas živi u Velikoj Britaniji. Popela se na Kilimanjaro, sudjelovala u Iroman triatlonu, a zalaže se i za bolje navike vježbanja među odraslima. U IT sektoru radi više od 20 godina, a kako je u četrdesetima odlučila promijeni način života govorit će na Miss Adventure Festivalu u Zagrebu.

MISS ADVENTURE FESTIVAL PREDSTAVLJA KAJSU TYLEN 

Kajsa Tylen je Guinnessova pobjednica u bicikliranju i TED X-ova govornica, koja je odlučila uzeti život u svoje ruke i živjeti ga punim plućima. U svijet biciklizma ušla je da bi njime dominirala, a ne samo sudjelovala, što je osobina svih snažnih žena koje se ove godine okupljaju na 2. Miss Adventure Festivalu od 04. do 06. 06. u Zagrebu.

Kako Miss Adventure Festival od samih početaka želi potaknuti žene da žive svoj san, predstavljanje motivirajućih priča žena koje su u tome uspjele, slijedi i ove godine. Kajsa Tylen je jedna od najavljenih govornica na Miss Adventure Festivalu, a o svojoj životnoj avanturi govorit će na inspirativnom predavanju ‘You Can Do Anything’ 05. lipnja. 2020.

 

“GODINA U SEDLU” ZAVRŠILA S 52.025 KM

Kajsa se biciklizmom počela baviti 2012. godine, a u siječnju 2016. krenula je s pripremama za obaranje rekorda Billie Fleming. Kako bi se u potpunosti posvetila zadanom cilju, trenirala je oko 20 sati tjedno. Svoju prehranu i način života dovela je u red, i krajem 2016. uspjela ostvariti svoju misiju. Od 1. siječnja do 31. prosinca 2016. godine Kajsa Tylen je biciklirala 2.711 sati raspoređenih u 364 dana – to je otprilike sedam i pol sati vožnje dnevno.

Iako je putovanje započela vožnjom biciklom  po Velikoj Britaniji, nastavila je kroz Švedsku, Finsku i Njemačku. Svoju “godinu u sedlu” kako je voli nazivati,  završila je nakon što je skupila nevjerojatnih 52.025 kilometara vožnje. Kajsa je danas jedna od najpoznatijih biciklistica na daljinu, a kako je u tome uspjela, saznajte na 2. Miss Adventure Festivalu.

 

Foto: © Sam Flanning


Pročitaj još:

DOĐI NA 2. MISS ADVENTURE FESTIVAL & KREIRAJ SVOJ POSAO IZ SNOVA

2. MISS ADVENTURE FESTIVAL: POVEŽITE SE S DIGITALNOM ZAJEDNICOM ŽENA

GODDESS DINNER IN THE WOODS: 05. LIPANJ REZERVIRAJTE ZA VEČERU SA ŽENAMA IZ CIJELOG SVIJETA