ZAŠTO JE VITAMIN D3 VAŽAN ZA OČUVANJE ZDRAVLJA?

Vitamin D3 često se naziva “sunčevim vitaminom” s obzirom na činjenicu da ga ljudski organizam može proizvesti kada je tijelo izloženo sunčevoj svjetlosti. No na žalost, suvremen način života često nas drži prikovane uz monitore u zatvorenim prostorima. I djeca i odrasli vrlo su rijetko izloženi svjetlosti, bojama i moćnoj sunčevoj energiji.

S obzirom na takav stil života, nužno je uzimati kvalitetne dodatke prehrani koji će nadomjestiti ovaj vrijedan i važan vitamin koji je zaslužan za normalno funkcioniranje brojnih metaboličkih procesa. Osim što vitamin D3 doprinosi normalnoj funkciji imuniteta te održavanju normalnih kostiju i zubi, optimalna razina ovog važnog vitamina topivog u mastima, utječe na organizam na brojne načine.

7 NAČINA DJELOVANJA VITAMINA D3 

1.    Potiče dobro raspoloženje

2.    Otklanja tjeskobu

3.    Moćan anti-aging vitamin

4.    Snažna podrška otpornosti organizma

5.    Omogućava normalnu diobu stanica i mišićnu funkciju

6.    Kod djece pozitivno utječe na razvoj mozga i živčanog sustava

7.    Sprječava rahitis

Najsuvremeniji oblik vitamina D3 kao dodatka prehrani je u spreju i to zbog olakšane apsorpcije i praktične primjene. Posebno je tražen veganski oblik koji se ekstrahira iz biljnog izvora, tj. specijalne vrste lišaja. Za snažan imunitet preporučuje se kombinacija s Natrijevim askorbatom, lako apsobrirajućim oblikom vitamina C koji također doprinosi normalnoj funkciji imunološkog sustava. Svi dodaci prehrani dostupni su u Bio & Bio web shopu.

 

Foto: © Pexels

Izvor: Bio & Bio


Pročitaj još:

VITAMINI – IZBJEGNITE BOLESTI I POBOLJŠAJTE IMUNITET

5 NAJPOZNATIJIH BILJNIH ČAJEVA NA SVIJETU I NJIHOVE DOBROBITI ZA ZDRAVLJE

BRAZILSKI ORAH – NUTRITIVNA NAMIRNICA KOJA POBOLJŠAVA ZDRAVLJE ŠTITNJAČE